Değişen ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği ve ilgili mevzuatlarla ilgili olarak fırıncılar bilgilendirildi.




İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürü Murat Türkmen, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tuğrul Tıraş, Niğde Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Hanefi Güçlü ile il genelinde faaliyet gösteren fırıncılar katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Murat Türkmen; Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve ilgili mevzuatlar  gereğince 1 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanan ve 1 Ağustos 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren tebliğ kapsamında ekmekte katkı maddesinin kullanılmasının yasaklandığını ve fırıncıların gerek bu tebliğ hükümleri gereği ve gerekse insan sağlığı ve gıda güvenliği için artık gıda katlı maddelerini kullanmamaları konusunda uyardı.  



Daha sonra  değişen ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği ve ilgili mevzuatlar, Gıda Mühendisi Abuzer Kaya ve Ece Dergi tarafından anlatılarak fırıncı esnafları bilgilendirildi. Ekmek ve ekmek çeşitlerinde katkı maddelerinin kullanımının kesinlikle yasak olduğunun vurgulandığı toplantıda ayrıca fırıncı esnaflarına gıdaların bozulmasına yol açan etkenler, işletme ve personel hijyeni konularında sunum yapıldı. Bu yasalara uymayanlar hakkında idari para cezaları ve yasal işlemlerin yapılacağı anlatıldı.






Editör: TE Bilişim