Niğde Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Alirıza Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

 

Uzm.Dr. Alirıza Erdoğan mesajında; “Tıp mesleği insanı sağlıklı yaşatmayı, acısını azaltmayı ve daha nitelikli bir yaşamı insanlığa sunmayı amaç edinmiş, kutsal, saygın, onurlu ve aynı zamanda büyük özveri gerektiren bir meslektir. Sağlık, birey ve toplum olarak en büyük zenginliğimizdir. Çalışmak, öğrenmek, üretmek; ailemize, sevdiklerimize, ülkemize ve insanlığa yararlı olabilmek için sağlıklı olmak gerekir.

Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır, etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli şartlarından biridir. Gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri sağlıktır. Çünkü, “önce insan” anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin daha kaliteli sağlık hizmeti alması büyük bir önem arz etmektedir. Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği dünyamızda her gün yeni gelişmeler kaydedilmektedir. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanlarına düşmektedir.Sağlık alanında her koşulda ve büyük bir özveriyle görev yapan; kendisini “insana hizmet” ilkesine adamış hekimlerin ve sağlık personelinin bütün çabası toplumumuzun sağlık seviyesini en üst düzeye getirmek içindir.

İnsanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışanhekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz, sağlık memurlarımız, paramediklerimiz, acil tıp ve diğer sağlık teknisyenlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım”dedi.

 

Editör: TE Bilişim