İç Anadolu Eczacı Teknisyenleri Federasyonu'nu oluşturan illerin dernek başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, Federasyon Başkanı Abdullah Turaç'ın katılımıyla Konya Eczane Teknisyenleri Derneği'nin (KETDER) ev sahipliğinde Konya'da toplandı.

 

Her üç ayda bir, değişik ilde düzenlenen İç Anadolu Eczacı Teknisyenleri Federasyonu toplantısına, Tokat, Ankara, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde, Kütahya, Tokat-Erbağ ve Aksaray dernek başkanları ile temsilcileri katıldı .

 

Konya Eczane Teknisyenler Derneği Başkanı Bekir Tanoğlu, Türkiye'deki sağlık sektöründeki kabuk değişiminin en ağır faturasını eczane teknisyenlerinin ödemeye başladığını belirterek; "Yapısal değişikler, Türkiye Eczacılar Birliği'nin öngörü eksikliği, yeterli proje üretememesi, bürokrasinin başına buyruk hali bizleri derinden etkilemektedir” dedi. 

 

Çağımızda teknolojik değişim çok hızlı bir şekilde ilerlediği, bu yapıya adaptasyon sağlamak için kendimizi sürekli yenilemek ve alternatif şartlar oluşturmak, eğitimi mutlaka yükseltmek zorunda olduklarını vurgulayan Tonoğlu; “Farklı mesleki eğitimler, İş kurma ve buna benzer birçok projeler üretebiliriz. Bu projeleri hayatımızda yer edinmesini sağlarsak o zaman çok şeyler elde edeceğimizi düşünmekteyim" dedi.


 

Editör: TE Bilişim