Niğde’nin Dündarlı Kasabası’nda bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ni hiçbir doktorun tercih etmediği bildirildi.

Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dündarlı Kasabamızda 09.07.2013 tarihine kadar görev yapan Aile hekimimiz Dr. Adem Şen kendi isteği ile Ek Yerleştirme Kurasına müracaat etmiş ve Kayırlı Aile Sağlığı Merkezini yönetmeliklere uygun olarak tercih ederek buradaki görevine başlamıştır.

Dündarlı Kasabamızda 09.07.2013 tarihinde boşalan Aile Hekimi Kadrosu için de hızlı bir şekilde ek yerleştirme ilan edilmiş ve her ay yapılan 30.07.2013, 21.08.2013 ve 25.09.2013 tarihli yerleştirmelerde Niğde İlinde görevli herhangi bir doktorumuz boş kalan Dündarlı ASM (Aile Sağlığı Merkezi)’ni tercih etmemiştir. Bu sebepten dolayı tüm Türkiye çapında ilana çıkılmış olup, Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde çalışan hekimlerimiz isterlerse Dündarlı ASM’ni tercih edebilecektir.

Bu yerleştirmeler sırasında mağduriyet olmaması için Toplum Sağlığı Merkezimizde görevli iki hekim arkadaşımız 04.09.2013 tarihinden beri sırası ile geçici olarak görevlendirilmiş olup, son görevlendirilen hekimimiz halen görevinin başındadır.”
Editör: TE Bilişim