Niğde Devlet Hastanesi'nde, "Okurken Bekle, Beklerken Oku" sloganı ile başlatılan kitap okuma kampanyası çerçevesinde kitaplık oluşturuldu.


Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Bayraktar, kitaplık oluşturulan poliklinik alanında  yaptığı açıklamada, kampanyayı vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek ve alışkanlık kazandırmak amacıyla başlattıklarını söyledi.


Hastaların, poliklinik bölümünde azda olsa bekleme süresi geçirdiklerini ifade eden Bayraktar, "Hastalarımızın bekleme süresini en aza düşürmeye çalışıyoruz. İster istemez oluşan bekleme sürelerinde, vatandaşlarımızı kitap okumaya teşvik etmek amacıyla böyle bir uygulama yapmayı düşündük" dedi.


Bayraktar, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Şube Başkanlığı'nın desteğiyle poliklinik alanında oluşturulan kitaplık uygulamasının, ilk kez hastanelerinde yapıldığını tahmin ettiğini dile getirdi.



Kitaplıkta, marjinalleşme riskini bertaraf etmek için resmi olmayan yayınları bulundurmayı ve bu tür kitapları kabul etmeyi düşünmediklerini belirten Bayraktar, "Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi, kitapla olan bağlarımızın daha fazla gelişmesi en önemli temennimizdir" diye konuştu.






Editör: TE Bilişim