5352m2 oturum alanına sahip olan, 30 yataklı Çiftlik Devlet Hastanesinin inşaatı hızla devam ediyor. 

 

Daha önce ihalesi yapılarak 03.01.2014 tarihinde yer teslimi yapılan Devlet Hastanesi inşaatı çalışmaları hızla devam etmekte olup 2015 yılının Nisan ayında hizmete açılması planlanmaktadır.  

 

Son teknolojiyle donatılacak olan 3 katlı yeni devlet hastanesinin hasta oda sayısı 15, poliklinik oda sayısı 9 olarak planlanmıştır. İlçe ve ilçeye bağlı köylerdeki vatandaşların sağlık ihtiyaçlarının büyük ölçüde giderilmesi amacıyla modern koşullara sahip olacak olan hastanede ayrıca 5 adet diyaliz yatağı ve 3 adet de yoğun bakım ünitesi yatağı yer alacaktır. Bununla birlikte 2 ameliyat masasının da bulunacağı ameliyathane ile hastaların kısa sürede ve uygun koşullarda tedavi görmesi hedeflenmektedir.

 

Acil durumlarda yöre halkına hizmet vermek adına 2 adet acil odası bulunacak olan yeni devlet hastanesinde ayrıca 2 adet doğum salonu ve 3 adet de küvez yer alacaktır.

 

Zorlu kış şartlarında hastalıkla boğuşan vatandaşların İl merkezine gelmeden iyi şartlarda sağlıktan yararlanması için planlanan Yeni Devlet Hastanesi Çiftlik İlçesi için büyük önem arz etmekte ve ilçe halkının sağlık anlamında ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

   

Yapılmakta olan Çiftlik İlçe Devlet Hastanesi en son teknolojiyle donatılmış modern bir hastane olacak, uzun yıllar ilçe halkına hizmet verecektir.

 

 

Editör: TE Bilişim