Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Çiftehan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi için ilk kazma vuruldu. 

Niğde İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada;  Toplumda spor yapma bilincinin yerleşmemiş olması, teknolojinin her geçen gün insan hizmetine sunduğu yeni bir aletle gelen rahatlık ve sonunda ortaya çıkan hareketten yoksun bedenler... Egzersiz yapmayan bedenlerin en küçük ani bir hareketi sonucunda, özellikle vücudun en hareketli bölgelerinden olan bel ve boyun da ortaya çıkan ağrı ve sızılar hayatı yaşanılmaz kılmaktadır. Bu sıkıntıların fizik tedavi ile normale döneceğini uzmanlar öngörmektedirler.

Ayrıca Çiftehan’ın termal turizm potansiyeli çerçevesinde yalnızca termal su değil bir de fizik tedavi merkezi olması bölgenin kompleks haline gelmesinde önem taşımaktaydı. Buradan hareketle Niğde İl Özel İdaresi Çiftehan’a Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için düğmeye bastı. Tesisin temeli geçtiğimiz gün atılarak, inşaatına ilk kazma vuruldu.

Yapılacak olan tesis 1.007 m2 taban alanı ve 6.042 m2 kapalı alana sahiptir. Tesis 1 bodrum kat, 1 zemin kat, 3 yatak katı ve 1 çatı katından oluşmaktadır. 57 oda ve 114 yatak kapasitesine sahip olan tesiste 3 süit oda yer almaktadır. Tesiste bayan ve erkekler için ayrı olan termal havuz, sauna ve hamam bulunmakta olup, fizik tedavi ünitesi olarak doktor ve hasta odalarından oluşan tedavi üniteleri yer almaktadır. Ayrıca, ortak kullanıma sunulan 3 adet toplantı ve adet konferans salonu ile restoran yer almaktadır.

9.000.006 TL yaklaşık maliyetli projenin ihalesi 4.417.920 TL ye (KDV Dahil) gerçekleşmiş olup sözleşme imzalanmış, inşaata başlanmıştır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin tamamlanması ile birlikte İlimiz, dağ turizmi ve yayla turizminin yanında sağlık turizminde de büyük bir ivme kazanacaktır. Tesisin, kaplıcalarıyla ünlü Çiftehan Köyüne hem ekonomik hem de sosyo-kültürel anlamda katkı sağlanması beklenmektedir.



Editör: TE Bilişim