Akkaya Barajının çevre kirliliği oluşturması, sorunun büyüyerek devam etmesi, bu konuda bir takvim ve proje belirlenmemesi Bor ve Niğdelileri tedirgin ediyor.

 

Konu ile ilgili Akkaya Platformu tarafından yapılan açıklamada;

 

Akkaya Barajında oluşan çevre kirliliğinden dolayı, yazın oluşan aşırı koku ile birlikte  ne yazık ki bu sorun ortada bekliyor. Bu güne kadar bir çok çaba sarfedilmiş olmasına rağmen henüz çözüme yönelik ne bir takvim, nede  oluşturulan proje var.

 

Bu konuda en son Cumhurbaşkanımızın Niğde ziyaretleri sırasında Akkaya Platformu olarak kapsamlı bir dosya hazırlayıp ilettik. Cumhurbaşkanlığından tarafımıza yapılan açıklamada,  dosyanın incelendiği, konunun ilgili makamlara iletildiği bu sorun ile ilgili kurumların geri dönüşünden sonra Akkaya Platformunun dolayısı ile Niğde halkının bilgilendirileceği belirtildi.

  

Platformumuz tarafından devletin en üst yönetimine bile sorun iletilirken, Niğde de bazı kurum amirlerinin tepkisizliği, baraja hala zehirli atık bırakılmasına rağmen bir yaptırım uygulanmaması, bizi gelecek için daha çok  tedirgin etmektedir.  

 

Akkaya Çevre sorunu Niğde’nin öncelikli bir sorunudur. Acil önlem alınması gereken bir konudur. Birkaç siyasetçinin ve bir grup insanın takibi ve çabası  dışında bu zehirli suyun akışı seyredilmektedir. Niğde’nin en tepesindeki kurumdan tutunda, Çevre ve Sağlık konuları ile ilgilenen üzerine vazife olması gereken kurumlar ve amirleri bu konuda hiçbir çaba göstermemektedirler.” denildi.

 

Akkaya Platformu tarafından yapılan açıklama da konunun sürekli takipçisi olacaklarını, kurumların tavırlarını izlediklerini,  İlerde meydana gelebilecek kötü sonuçlar, vahim sağlık ve çevre sorunları karşısında bu kurumların amirlerinin tutumlarını da merak ettiklerini belirttiler.



Editör: TE Bilişim