Bor’da Toplum Sağlığı Merkezi olduğunu Bor Toplum Sağlığı Merkezinde sağlığın geliştirilmesi eğitimi verildiğinde öğrendik.
Bor Toplum Sağlığı Merkezinde sağlığın geliştirilmesi eğitimi verildi.
20.09.2011 tarihinde Bor Toplum Sağlığı Merkezi Personeline yönelik olarak “SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ” konusunda bir günlük hizmet içi eğitim verilmiş.
Bor Toplum Sağlığında yapılan eğitime Eğitim Şubesinden Sağlık Memuru Alper YILMAZ ve Ebe Emine YILMAZ’da katılmış.
Demek ki BOR’da Toplum Sağlığı Merkezi var…
Toplum Sağlığı Merkezi varsa elbette bunun  kanun, tüzük, yönergesi de vardır.
Nitekim, Sağlık Bakanlığı internet sitesinde Toplum Sağlığı Merkezi kurulması ve çalıştırılmasına dair yönergesini de bulduk.
Bu yönerge AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK diye bölümler ve maddeler halinde gidiyor.
Hani şu günlerde, AKKAYA BARAJI gibi,  TOPLUMSAL SAĞLIK  SORUNU var karşımızda.
Hazırlanan raporlar, bu suyun sulama suyunda dahi kullanılamayacağını belirtiyor.

Ortada Borluları ilgilendiren bir sağlık sorunu var... Birde Bor Toplumsal Sağlık Merkezi var.
Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmelerimizde kendilerinin görev alanının İçme Suyu olduğunu bu konu kendilerini ilgilendirmediğini söylemişlerdi.
Oysa konu Toplum Sağlığı…
Sağlık İl Müdürlüğüne konuyu hatırlatmak için yönergenin sadece amaç ve kapsam bölümünü alıntıladık… Tamamı ise burada tıklayın… 
Yorum sizin…
 
 
AİLE HEKİMLİĞİNİN PİLOT UYGULANDIĞI İLLERDE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ KURULMASI VE ÇALIŞTIRILMASINA DAİR YÖNERGE
 
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, aile hekimliği uygulamasının yürütüldüğü illerde kurulacak toplum sağlığı merkezlerinin organizasyonu, kadroları, görevleri ile çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.
 
Kapsam
Madde 2- (1) Bu Yönerge aile hekimliği uygulaması bulunan illerdeki Toplum Sağlığı Merkezlerinin tiplerinin, fiziki yapısının, personel kadro ve görevlerinin düzenlenmesi, idari görevlerinin yürütülmesi; toplumla ilişkili hastalıkların kontrolü, çevre sağlığı, gerektiğinde adli tıp hizmetleri, okul sağlığı, iş sağlığı ve güvenliği, acil sağlık hizmetleri, sağlık eğitimi, laboratuvar hizmetleri gibi hizmetlerin sunumu ve gerekli kurumlarla işbirliği içinde koruyucu ve tedavi edici hizmetlerden herkesin en iyi şekilde yararlanması için bölgedeki nüfusun sağlık
düzeyini yükseltici planların yapılması ve bu hizmetlerin yapılmasına destek verilmesini içeren hizmetler ile bu hizmetleri sunan kurum ve kuruluşları kapsar.
Hukukî dayanak
Madde 3- (1) Bu Yönerge, 09/12/2004 tarih ve 25665 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanunun 8 inci maddesi ile 14/12/1983 tarih ve 18251 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 181 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 43 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
….
 
 
Editör: TE Bilişim