Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte, Bor Belediyesi Zabıta ekipleri ve Çevre Mühendisliği ekipleri,ilçedeki kömürle ısınma gerçekleştiren binaların kazan dairelerini denetlemeye devam ediyor.

Isınma amaçlı kullanılan yakıtlardan oluşan hava kirliliğini önlemek amacıyla başlatılan çalışmalarda, hava kirliliğine sebebiyet veren aykırı faaliyetlerin tespiti gerçekleştiriliyor. Kömürle ısınan binalarda kullanılan kömürlerde, tam yanmanın gerçekleşmemesi,ayrıca yanlış yakma tekniklerininde uygulanması hava kirliliğine sebep oluyor. Bunun neticesinde incelemelerini gerçekleştiren Bor Belediyesi ekipleri,yanlış teknik kullanımını tespit ettikleri binalarda 11/08/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili maddelerinde, apartman görevlisine ve apartman yöneticisine cezai işlem uygulanır hükmüne başvuruyor.


Kalorifer kazanı denetimlerine devam edileceğini belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat “Kış ayları yaklaşıyor. Dolayısıyla kaloriferle ısınan apartmanların baca ve filtrelerinin temiz olup olmadığının denetlenmesi gerekiyor. Kalorifer kazanlarının bakımı kontrol ediliyor.Amacımız hava kirliliğini minimum seviyelere indirmek. Temiz bir Bor için herzaman olduğu gibi hava kirliliğinin önlenmesi yolundada çalışmalarımız devam edecek. Hep beraber bu havayı soluyoruz. Bunun için hepimizin üzerine bir görev düşüyor ve en önemli görevde apartman görevlilerimize düşüyor. Kazan dairelerinin gerekli tespitlerini ekiplerimiz gerçekleştiriyor ve kendilerine iletiyor” dedi. 









Editör: TE Bilişim