Ülkemizde ruhsal bozukluğu olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmetleri verilmesi, takip ve tedavilerinin yapılabilmesi için Niğde İl  Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hizmetler Şubesi koordinasyonunda oluşturulan komisyonda İlimiz Niğde Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı. 

Bu merkez 08 Nisan 2011 tarihinden itibaren ilimizde ruh sağlığı hastalarına TOKİ Aile Sağlığı Merkezi binasında hizmet vermekte.

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde psikolog, psikiyatri uzmanı, iş uğraş terapisti, hemşire, usta öğretici, tıbbi sekreter, teknik personel, güvenlik görevlisi, hizmetli, temizlik elamanı ve hasta naklinde kullanılan araç ile hizmet vermektedir.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin  açıldığı günden bu yana hasta sayısı  gün geçtikçe artmakta sosyal faaliyetlere daha fazla yer verilmekte olup,  Hastalar bahçede sebze yetiştirebilmekte, İş uğraş odalarında el işleri, ahşap boyama, resim yapma gibi faaliyetlerde bulunabilmekte, mutfaklarda isteklerine bağlı olarak yemek yapabilmekte, spor salonunda (masa tenisi, yürüyüş bandı, kondisyon bisikleti, aerobik pedleri vb.) aktiviteler yapabilmekteler.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde görevliler  refakatında hastalar mesire yerlerinde piknik yapmaları sağlanmakta, turistik yerlere geziler düzenlenmekte.


Editör: TE Bilişim