112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi 112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi

Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bor Sağlıklı Hayat Merkezi hizmete açıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından paylaşılan açıklama metninde şu ifadeler yer aldı;

Sağlıklı Hayat Merkezi Bünyesinde;

Diyetisyen Gözetmenliğinde Beslenme Danışmanlığı - Sağlıklı Beslenme Mutfağı, Sağlıklı Yaşlanma Danışmanlığı, Spor Eğitmeni ve Fizyoterapistler Eşliğinde Aktif Olarak Faaliyet Gösteren Fiziksel Aktivite ve Spor Salonu, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri - Gebe Okulu, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM). Psikologlar ve Sosyal Çalışmacılar Gözetmenliğinde Bireysel Danışmanlık/Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Bağımlılık ve Uyuşturucuyla Mücadele, Sigara Bırakma Polikliniği, Okul Sağlığı (Aşılama, Tarama ve Eğitim) Hizmetleri, Diş Hekimi Gözetmenliğinde Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri. Sağlığa ve Halka Yönelik Eğitimlerin Verildiği Konferans Salonu Hizmet Vermektedir.

Yapılan Sağlık Merkezinin Hedefi;

7’den 77’ye herkese sağlıklı beslenme alışkanlığı edindirmek, fiziksel aktiviteye teşvik ile bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamak, ölüm nedenleri arasında 2. sırada yer alan ve erken teşhisin hayat kurtardığı Meme, Rahim ağzı ve Kolon kanserlerinde tarama ile erken tanı sağlamak, alkol/Tütün/Madde bağımlılığıyla etkili mücadele etmek ve Niğde’de görme, işitme, ağız ve diş taraması yapılmamış öğrenci bırakmamaktır.

Editör: TE Bilişim