126 yataklı Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde çevre illerden gelen yoğun talep üzerine yatak sayısı artırılıyor. Özellikle Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen hastalar nedeniyle yatak sayısı yetmeyen Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde ek olarak 36 oda açılıyor.

Hastanede kullanılmayan iki servis alanı yapılan tadilatın ardından daha çok hasta kabulüne başlayacak.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fatih Balcı, 126 olan yatak sayısına ek olarak 36 tane daha ekleneceğini belirtti.

Hasta sayının çokluğu ve hastaneye vizyon katmak için çalışma yapıldığı söyleyen Balcı, “Niğde devlet hastanesinin içinde devam eden bir inşaat var. Bu inşaat hastanemizde yatak sayısını artırmaya yönelik bir çalışma. Hastanemizde kullanılmayan iki servis alanı vardır. Daha doğrusu 2 katta arka tarafta boşlukları içeren bir alan vardı. Hasta sayımızın çokluğu ve hastanemize vizyon katmak açısından ve ayrıca verilen hizmet kalitesini artırabilmek açısından bu bir ihtiyaçtı. Şuan hastanemizde 126 yatak var. Yalnız bunların 52 tanesine A grubu dediğimiz felçli hastalar için kullanıyoruz. İhtiyaç fizik tedavi hastanesinde daha çok A grubu hastalar için çünkü onların fiziki sıkıntıları daha büyük. Bu tür hastalar içinde odasında banyosunun, tuvaletinin olduğu nitelikli yatak dediğimiz tek kişilerin bulunacağı odalara ihtiyaç var. Bu ihtiyacı giderebilmek için hastanemizin alt katında inşaat çalışmaları başladı. Bu kapsamda toplam 36 adet yataklık odalar yapılarak yatak sayımız artmış olacak. Bunun bize faydası şuan sıra bekleyen hastalar olsun, il dışından hastanemize gelmek isteyen hastaların tedavi bulma imkanı olsun bu tür açılardan bakıldığı zaman birçok ihtiyaç giderilmiş olacak.” dedi.
Editör: TE Bilişim