Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine  görevlendirilen kardiyoloji  uzmanı Uz. Dr. Yıldırım Kartal  yeni görevine başladı.


Niğde Devlet Hastanesi  bünyesinde  kardiyoloji  uzmanı sayısının 5 yükselmesi  ile, Niğde Devlet Hastanesine bağlı olarak hizmet veren Bor Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon Merkezinde (F.T.R.), kardiyoloji polikliniği hizmet vermeye başladı.

Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi  Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Gökhan Tuna Öztürk “Hastanemize 5 kardiyoloji uzmanının atanmasının ardından  Niğde Devlet Hastanesine ataması yapılan kardiyoloji  uzmanımız  Uzm. Dr. Yıldırım Kartal  Bor Fizik tedavi  ve rehabilitasyon hastanemizde görevlendirildi  ve burada poliklinik yapmaktadır. Burada ki amacımız yatan hastalarımızın özellikle kalp hastalarımızın kontrol için Niğde Devlet Hastanesine  gitmek zorunda kalmadan, muayenelerinin yapılmaya başlanması  ve  Eko  cihazımız sayesinde gerekli  bütün tetkiklerin yapılmasıdır. Ayrıca  Bor  ve çevre ilçe ve kasabadaki halkımıza da hizmet verecek olması bizleri son derece mutlu etmiştir.


2011 Yılında 35 bin 881 hasta Bor Fizik Tedavi Hastanesinde Muayene oldu


Niğde Devlet Hastanesi'ne bağlı Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (FTR), 2011 yılı içinde 35 bin 881 hastayı muayene etti.


    Bor FTR Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Gökhan Tuna Öztürk, hem Niğde genelinden hem de çevre illerden gelen hasta sayısının her geçen gün arttığını belirtti. 2011 yılı içinde 35 binin üzerinde hastaya sağlık hizmeti verdiklerini anlatan Dr. Öztürk, bunlardan 794'ünün yatarak tedavi alan hastalar olduğunu bildirdi. Geçtiğimiz yıl bin 300 hastaya rehabilitasyon tedavisi uyguladıklarını açıklayan Dr. Öztürk, "Felçli hastaların rehabilitasyonunda kullanılan askı ile yürüme cihazı, topuk dikeni, tenisçi dirseği tedavisinde kullanılan ESWT, obezite rehabilitasyonunda kullanılan kavitasyon cihazlarımız mevcuttur. Ayrıca hastanemizde serebral palsili çocuk hastalar için serebral palsi ünitemiz var." dedi.




Editör: TE Bilişim