NİĞDE’de yaklaşık 2 aydır pandemi  izolasyon hastanesi olarak kullanılan Bor Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesinde  tedavi gören korona virüslü hasta kalmadı, hepsi iyileşerek taburcu edildi.  Tedavi gören son korona virüslü hastanın da iyileşerek taburcu edilmesinin ardından Hastane normal hasta almaya başladı.


Bor Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Yücel, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi’nin pandemi  izolasyon hastanesi olarak kullanıldığını belirterek, 68 hastaya ve hastanenin  pandemi izolasyon süreci içerisinde ise 155 Covit-19 tanılı hastaya tedavisi uygulanarak  taburcu edildiğini söyledi.


Yücel yaptığı yazılı açıklamada: “ Niğde İli Umumi Hıfzısıhha meclisi Covit -19 pandemisi  nedeni ile ve önlem amacıyla 03.04.2020 tarih ve 2020/17 sayılı kararı ile  hastanemizi  pandemi  izolasyon hastanesi olarak kullanma kararı  almıştır. Bu minvalde hastanemiz 02.04.2020 tarihinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalarının taburculuğunu sağlayıp hızlı bir şekilde pandemi izolasyon hastanesinin gerekliliklerini sağlayıp ilk olarak 03.04.2020 tarihinde Covit-19 tanılı ilk hastalar hastanemizde tedaviye alınmaya başlamıştır.  Bu süreç  içerisinde Ülkemizde ve İlimizde artan vaka sayılarıyla hastanemizdeki Covit-19 hastaları da giderek artmıştır. Bir servis ile başladığımız pandemi sürecinde altı servise kadar çıkarak bütün servislerimiz Covit-19 tanılı hasta tedavisinde kullanılmış ve bu süreçte aynı anda 68 hastaya ve hastanemizin pandemi izolasyon süreci içerisinde ise 155 Covit-19 tanılı hastaya tedavisi uygulanmış ve hastalar taburcu edilmiştir. Bu süreçte, Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle,  hastane idaresi olarak almış olduğumuz önlemler, uygulamalar ve gerekse idare olarak sağladığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün KKE(Kişisel Koruyucu Ekipman) temini,  zamanında gerekli tedbirler ve personel  eğitimleri verilmiş olup, çalışan personellerinin özverili ve çabaları sayesinde hiçbir personelimiz  enfekte olmadan hastalarımızın tedavi süreci tamamlanmıştır.      Bu zorlu süreçte Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi ailesi çatısı altında servis hemşirelerimize destek vermek ve iş yükünü azaltmak  amacıyla fizyoterapist, fizik tedavi  gerekli eğitim verildikten sonra servislerde hemşirelerimize destekte bulunmuşlardır. yönlendirme personellerinin ambulans destek personelleri olarak görev yapması, poliklinik sekreteri  görevli personelleri yönlendirme olarak görev yapması, yine bu zorlu süreçte  hastanemizin ve hasta odalarının temizliğini büyük bir titizlikle yapan temizlik elamanlarımız büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirmişlerdir.


     Büyük bir sabırla tedavilerinin sonuçlanmasını bekleyen hastalarımızın gösterdikleri destek ve sabırdan dolayı da onlara teşekkürlerimizi sunar geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.


       Bu süreçte  bizleri her türlü desteği sağlayan Sağlık İl Müdürümüze, yöneticilerine ve ekibine, Hastanemiz  hekimlerine,  hemşirelerine, fizyoterapist ve fizik tedavi teknikerlerine, Eczane  birmi personellerimize, temizlik, yemekhane, güvenlik, yönlendirme, psikolog, sosyal çalışmacı, veri hazırlama, otomasyon, teknisyen, memur idari personellerin gayretli, özverili ve dikkatli çalışmalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Halkımızın da bu zorlu süreçte göstermiş olduğu tedbirlere taviz vermeden uymaya devam edeceği için şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim