Bor  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Bölge Hastanesi Olarak Hizmete Başladı
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Kocaöz, rehabilitasyon hastalarına yönelik hizmet vermeye önem verdiklerini ifade etti. Kocaöz, "Bu amaçla da çevre illerdeki hastaları da hastanemize çekmeye başladık. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz şu anda bölge hastanesi olarak hizmet vermekte." dedi.

Bor Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin 150 rehabilitasyon, 300 fizik tedavi hastasına hizmet verebilecek kapasitede olduğuna dikkat çeken Başhekim Kocaöz, mevcut durumda 70 rehabilitasyon tedavisi yaptıklarını belirtti. Şu an yüzde 50 kapasite ile çalıştıklarını vurgulayan Kocaöz, "Hastanemizde 5 tane fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı ile 6 tane fizyoterapistimiz mevcut. Bu sayıyı artıracağız. Hastanemizde 86 tane hastamız bulunuyor. Bu hastalardan 45 tanesine rehabilitasyon hizmeti veriyoruz." diye konuştu.
 Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini Başhekim Yardımcısı Gökhan Tuna Öztürk de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'de sayılı hastaneler içerisine gireceğini belirtti. Öztürk, "Hastanemizde bulunan cihazlarımızın bir çoğu kimi hastanelerde bulunmamakta, gelecek dönemde yürüme rehabilitasyon sistemini de hastane bünyemize katmış olacağız ve bu şekilde daha çok rehabilitasyon hastasına hizmet verebileceğiz." dedi.

Son zamanlarda polikliniklerde artan soğuk havaya bağlı, vücudun bazı bölgelerinde meydana gelen kas ağrılarına dikkat çeken Öztürk, halk arasında bilinen bel çektirme gibi yanlış tedavilerin, hastanın geri dönüşümü olmayan rahatsızlıklara neden olabileceği belirterek, vatandaşlara duyarılarda bulundu. Öztürk, şöyle dedi:

"Soğuk havalarda özellikle boyun ve bel bölgelerindeki ağrı şikayetiyle gelen vatandaşlarımızda bu aralar bir artış gözükmekte, tabi havaların soğuk seyretmesinden dolayı kas spazmı ve üşütmeye bağlık olarak kaslarda görülen ağrı şikayetlerinde artış yaşanmakta, bunlar da bu ağrıları biz fizik tedavi yöntemleri ve çeşitli ilaçlar yoluyla bu ağrıları kontrol altına alabiliyoruz. Bu ağrılarla alakalı olarak halk arasında sıkça görülen uzman olmayan kişiler tarafından yapılan bel çektirme gibi bir çok şekilde yanlış uygulamaları görmekteyiz. Biz bu tür uygulamalara son derece karşıyız ve tıbbi olmayan hiçbir müdahaleyi doğru bulmamaktayız, bu tür hareket ve uygulamaların hasta üzerinde geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtmek isterim. Halkımız özellikle bu konuda uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle kış aylarında vücudumuzda artan bu tür ağrılar için hastanemize başvurmalarını istiyoruz."

Öte yandan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören 74 yaşındaki Mehmet Çelik ve eşi, diz ve bacaklarındaki ağrılardan dolayı civar illerdeki bulunan hastanelerde tedavi gördüklerini belirterek, şunları ifade ettiler: "Bizim hanım ile birlikte Kayseri, Aksaray, Konya, Adana illerinde bulunan çeşitli hastanelere gittik, bir süre tedavi gördük ama rahatsızlığımız tam olarak geçmedi. İnşallah Niğde'de şifa bulacağız, şu ana kadar gittiğimiz hastanelerin içerisinde en iyisi burası, hem temizlik yönünden hem de personelleri yönünden Allah razı olsun, doktorlar olsun diğer çalışanlar olsun, bizimle yakından ilgileniyor, Allah burayı yapanlardan, çalıştıranlardan razı olsun." 
HASTANENİN İLK YILLARINDA ÇEKİLMİŞ BİR VİDEO GÖRÜNTÜSÜDÜR...
Editör: TE Bilişim