Bor Devlet Hastanesi’nde bir çok alanda uzman doktor eksikliği yaşanıyor.

Haber : Selim GÖKEL

Bor Devlet Hastanesi uzman doktorlar açısından son yıllarda sürekli geriye gidiyor. Özellikle son yıllarda Bor Devlet Hastanesinde bir çok branşta doktor eksikliği olduğu öğrenildi.  Bir çok branşta  hizmet gören uzman doktorların çeşitli nedenlerle  görevlerinden ayrılmalarının ardından yerlerine atama veya görevlendirme yapılmadı.

Bu konuda sitemize şikayetlerini ileten vatandaşlar,  çeşitli rahatsızları  için ya Niğde’ye yada Kayseri’ye gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Bor Devlet Hastanesi’nde Göğüs  Hastalıkları,  Kardiyoloji, Üroloji, Psikiyatri, Nöroloji ve Cildiye alanlarında uzman doktorların olmadığı öğrenildi.  Oysa bundan birkaç yıl önce bu branşlarda uzman doktorların Bor Devlet Hastanesinde görev yaptıkları belirtiliyor. Bir çok alanda doktor sıkıntısının yaşandığı Bor Devlet Hastanesinde en çok sıkıntı ise dahiliye polikliniğinde yaşanıyor.  Bu alanda bir doktorun doğum iznine ayrıldığı,  Uz. Dr.  Fatih Mehmet Çelik’in Başhekim olmasından dolayı sadece bir doktor ile hizmet verildiği öğrenildi.  Uz. Dr. Fatih Mehmet Çelik’in Başhekim olmasına rağmen vatandaşın mağdur olmaması  için fedakarlık göstererek yine hastalarına baktığı öğrenildi.

Konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar; “Hastane’de daha önceden, Göğüs Hastalıkları,  Kardiyoloji, Üroloji, Cildiye, Psikiyatri, Nöroloji alanlarında uzman doktorlar  vardı. Bu doktorların tayinlerinin çıkmasının ardından,   bu branşlarda uzun zamandır  doktor ataması yapılmadı. Önceden böylesi durumlarda Niğde’den geçici olarak doktorlar görevlendirilirdi ama birkaç yıldır buda yapılmıyor.  Sadece cildiye uzmanı Niğde’den  geliyor, oda haftanın belli günleri hasta bakıyor. Bor Devlet Hastanesinde daha önceden iki tane göz doktoru vardı şuan bir tane kaldı. Dahiliye bölümü içler acısı.  Bor’da doktor olmadığından Niğde’ye veya Kayseri’ye gitmek zorunda kalıyoruz. Köyleri ile birlikte 100 bin nufusu var bu ilçenin. Madem Bor’a doktor verilmiyor, hastaneyi kilitlesinler veya sağlık ocağına dönüştürsünler  umudumuzu  keselim...  Bir oraya, bir buraya taşınmayalım…”şeklinde konuştular. 


Editör: TE Bilişim