Bor Devlet Hastanesinde  YENİLİKLER ve Yeni Doğan Bebeklere ÜCRETSİZ TEST !
 
Dâhi GEDİK/ ÖZEL
Bor Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor  Mustafa Kaçmaz geçtiğimiz yıl yani 2010 yılı içerisinde Hastanede gerçekleştirilen yenilikler hakkında genel bir açıklama yaptı.
İstatistiki bilgilerinde yer aldığı açıklamada öne çıkan konular ise,geçtiğimiz günlerde hastaların hizmetine sunulan Yoğun Bakım Ünitesi,ISO Kalite Belgesi Yenilemesi  ve Sosyal güvencesi olsun olmasın,Hastanede doğsun doğmasın dünyaya gelen ve tüm  Yeni Doğan Bebeklere ücretsiz verilen işitme testi en dikkat çeken konu başlıkları idi.
Uzm Dr Mustafa Kaçmaz’ın açıklamaları şu şekilde  ; Hastanemizde 2010 yılına toplam 270022 hasta muayene edilmiştir. acil polikliniğimize başvuran hasta sayısı 100644 tür. toplam başvuran hastaların binde dördü acil olarak diğer hastanelere sevk edilmiştir. başvuran hastalardan 2622 si cerrahi operasyon geçiriken 5104 hasta da yatırılarak tedavi edilmiştir.
  Temel hedefimiz kıymetli borlu hemşehrilerimize sağlık hizmeti sunarken hasta memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya devam etmek,hasta sağlık personeli ilişkilerini klişeleşmiş uygulamaların dışına çıkarıp karşılıklı özveriyle sağlık hizmeti vermeyi ve bu hizmeti heyecanlı ve dinamik bir uğraş haline getirmektir.
Bor Devlet Hastanesinin  ISO Kalite Belgesi Yenilendi 
 Hastanemiz İSO kalite yönetim sistemi belgeli bir hastanedir 2010 yılı içerisindede kalite sistem belgemiz yenilenmiş ve hizmet kalite standartlarımız korunmaya devam edilmiştir. Biz bunları yaparken sadece kağıt üzerinde bir sertifikasyona sahip olmak amacını gütmüyoruz  zaman zaman kendi içimizde de iç denetimlerimizi yapıyor hizmet kalitemizi nasıl dahada artırabiliriz diye mevcut imkanlarımızı zorlayarak yeni uygulamalara gidiyoruz. 
Hastalarımıza kendi evinde ve aile ortamında bakabilecek sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmeti verebilecek tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetinide kapsayacak evde sağlık hizmetleri birimi de kurularak mesai saatleri içinde ve randevulu olarak çalışmaya başlamıştır.
Hastanemizde Başhekim olarak göreve başlamış olduğumuz 22 Ekim 2010 tarihinden bu yana ise;
 Hastanemizde eksikliği bulunan uzmanlık dallarıyla ilgili olarak hemen gerekli yazışmaları yaptık bakanlık nezdinde girişimlerde bulunuldu ve neticede genel cerrahi ve üroloji branşlarında kendi bünyemizde hizmet verecek olan hekimlerimiz göreve başladılar.
Yeni doğan Bebekler için  İşitme Tarama Testi ÜCRETSİZ yapılmakta.
Yenidoğan işitme tarama testi hastanemizde yapılmaya başlanmış, işitme kabinimizde yenilenerek daha kaliteli bir hizmet sunulmaya başlanmıştır.Biz yenidoğan işitme ve tarama testi hizmetine çok önem veriyoruz çünkü bebeklerde işitme kaybı erken dönemde tanınıp tedavi edilmediğinde konuşma ve dil gelişiminin zarar görmesiyle sonuçlanan bir zarar oluşturuyor. günümüzde her 1000 canlı doğumun 3 tanesinde işitme bozukluğu problemi bulunmaktadır . Bu problemin ilk üç ay içerisinde  yapılan ve 10-15 saniye süren basit ve zarasız bir testle tespit edilmesi ve altı aydan önce bu probleme müdahale edilebilmesi halinde  üç yaşında uygulanan dil testlerinde normal hale geldikleri gözlemlenmektedir. 
Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Girdi
     Birinci basamak yoğun bakım ünitesini açmak için derhal çalışmalara başladık ve bir ay gibi kısa bir sürede yoğun bakımımızı hizmete açtık. Birinci basamak yoğun bakım ameliyathanesi olan yatan hasta kabul eden tüm hastaneler için bir gereklilikti çünkü daha komplike hastaları hastanemizde ameliyat etmek hedefindeyiz  şu anda da büyük cerrahi operasyonlar hastanemizde yapılmaktadır ve bu hastaların gerek ameliyat öncesi gerekse sonrasında daha yakın takibi zaman zaman gerekliliktir, bunun  yanında servislerimizde yatarak tedavi gören hastalarımız daha yakından takip edilmeleri gerektiğinde kolaylıkla yoğun bakımımızda takip edilebilecektir.
  Yeni doğan yoğun bakım ünitemizin fiziki şartlarını tekrar ele aldık ve daha uygun şartlarda hizmet verebilmek için ünitemizi yeniden yapılandırdık. 
Bor Devlette Genel ve Acil Serviste Yenilikler      
Hastanemiz acil servisini yeniden düzenlenmiş erkek bayan çocuk için ayrı ayrı müşahade odaları düzenlenerek hizmete açılmıştır ameliyathanemizin fiziki şartlarını daha uygun hale getirmek için tedbirler aldık almaya da devam ediyoruz.Teknolojisi eskimiş olan ve hizmet sunumumuzda aksamalar meydana getiren kullanım ömrünü tamamlamış röntgen cihazımızın yerine yeni ve daha seri çekim yapabilen ikinci bir röntgen cihazı alarak hastalarımızın hizmetine sunulmuş ve hastalarımızın röntgen çekimlerinde sıra beklemeden mağduriyet yaşamadan en kısa sürede hizmet almalarını amaçlanmıştır. Hastanemizin fiili yatak kapasitesini artırmak için çalışmalar yaptık ve yatak kapasitemizi %15 oranında artırıp gerekli başvuruları yaparak fiili yatak kapasitemizi yükseltmiş olduk  son dönemdeki gayretlerle de yatak doluluk oranımız oldukça artmış bulunmaktadır. Buradaki temel amacımız şudur bize başvuran hastalarımızı hastanemizin hizmet vermekte olduğu uzmanlık dallarıyla ilgili  ikinci basmakta alması gereken sağlık hizmetini gerek yatak olmaması gerekse teknolojik yetersizlik gibi nedenlerle  üçüncü basamak dışındaki hastanelere sevk etmek istemiyoruz çünkü biliyoruz ki  bizim gerek uzman hekimlerimiz , gerek acil servis hekimlerimiz gerekse yardımcı sağlık personelimiz hedeflediğimiz ve vermekte olduğumuz bu hizmetleri layıkıyla yapacak bilgi ilgi ve donanıma sahiptirler.  
  Sağlık hizmet sunarken gerek sayın milletvekilimiz gerek il sağlık müdürümüz başkanlığındaki  sağlık müdürlüğü ekibimiz, gerek ilçemiz kaymakamlığı ve güzide kamu yöneticilerinin desteklerini her zaman görüyor ve onları yanımızda hissediyoruz.
     Diyoruz ki; sağlık hizmeti sunumu bir ekip işidir. bizlerde başhekimlikten hastanemizin en küçük hizmet birimine kadar biz bir ekibiz . Muhterem borlu hemşerilerimiz burası sizin hastaneniz sizlere hizmet verenler bugün bizleriz yarın başkaları olacaktır ama siz hep varsınız ve bizim burada olmamızın sebebi de sizsiniz bu nedenle bizi de sizden hissedin ve bu ekibin bir parçası olunuz.
 Sitemizden, fotoğraf ve metin  izinsiz alınamaz...
Editör: TE Bilişim