Bor Belediyesi pazarın üzerini kapatmış, çevre düzenlemesini yapmış ve ünlü Bor Pazarı güzel hal almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Bor Salı Pazarının,  Pazar sonundaki durumunu haber yapmıştık.
Pazar sonunda, pazarcıların ortaya bıraktığı malzemeler, döküntü meyve sebzeler çok kötü bir görüntü meydana getirmişti.
Bu konuyu dikkate alan Bor Belediyesi Pazar esnafına bu hafta atıklarını çöp torbalarında toplanması için çöp poşeti dağıttı.
Bor Belediyesi, pazaryerlerinde çöp torbası dağıtımına başladı. Böylece ağır kokuya sebep olan ve çevre kirliliğine yol açarak hastalıklara davetiye çıkarabilecek atıklar, zamanında toplanarak ortadan kaldırılacak.
Meşhur Salı pazarında kapalı pazar yerinde başlayan uygulamadan pazarcı esnafı, Bor Belediyesinin yeni uygulamasından memnuniyeti dile getirdi.
Bor Belediyesince başlatılan uygulamayla, pazarcı esnafının pazar alış-verişinde oluşan katı atıklarını belediyenin ücretsiz olarak dağıttığı çöp poşetlerine koyup, pazar yerinin oluşabilecek kötü görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT konuyla ilgili açıklamasında; Belediye olarak vatandaşlarımızla el ele vererek, “Temiz çevre, temiz toplum” hedefimize en iyi şekilde sahip çıkarak kentimizin daha da yaşanabilir kent dokusuna sahip çıkıyoruz. Bilindiği üzere pazarcı esnafımız katı atıklarını pazar alış verişi sonunda olduğu yere döküp bastısını ve Pazar tezgahını olduğu yere boşaltıp gitmelerinin çevreye verdiği sağlıksız, hoş olmayan kötü görüntü ortamından kurtaran ve pazarcı esnafımıza da Belediye Pazar yerinin temizliğinde büyük kolaylık ve tasarruf sağlayacak olan bu yeni uygulama ile bir anlamda pazar yerinde oluşabilecek katı atıkların temizlik sorununun önüne geçilmiş ve temiz çevreye sahip olmayı amaçlıyoruz. Bu yeni örnek uygulamamızı belediye olarak kentimizde kurulacak her pazar alanında yaygınlaştırıyoruz.
 Kent kendi çözümlerini üretir
 Duyarlı pazarcı esnaflarımız ve halkımızın uygulamamızla, belediye ile birlikte temiz çevreye sahip çıktıklarına şahit olmak bizleri de memnun etti. Bu ve benzeri çalışmalarımız halkımızla birlikte belediye olarak karşılıklı sorunları aşma konusunda her zaman el ele vermeyi önemsiyoruz. Dedi.  

 
Selim Gökel'in önceki haber-yorumu için aşağıdaki fotoğrafa tıklayın...
 


Editör: TE Bilişim