Bor İlçesinde yer alan çöp konteynırlarının  temizleme ve dezenfekte çalışmaları belediye ekiplerince yerine getiriliyor.


Bor  Belediyesi  ekipleri tarafından ilçemizin  dört bir yanında sürdürülen çalışmalar kapsamında ortalama 250 adet çöp konteynırın temizleme çalışmaları tamamlandı ve  birçok mahallede'de devam ettiği bildirildi.



Kullanım ömrünü tamamlayan konteynırları kaldıran ekipler, kullanımdaki konteynırları ise, bakteri, mikrop ve haşerelere karşı ilaçlama aracıyla dezenfekte ediyor.


Bor Belediye Zabıta Müdürü Süleyman Gecegelen ,  İlçede özellikle temizlik hizmetlerine büyük bir önem ve ağırlık verdiklerini vurguladı. Amaçlarının, Bor ilçesini 7 gün 24 saat tertemiz tutmak olduğunu ifade eden Gecegelen ,  “Halkımızın sağlığı ve esenliği bizim için her şeyden daha önemlidir. Bu nedenle sorumluluk alanımızın temiz ve hijyenik olması için ekiplerimiz gece-gündüz çalışmaktadır. Özellikle  konteynırlarımız, ilaçlama ekiplerimizce belirli aralıklarla karasinek vb. haşerelere karşı ilaçlanmaktadır. Çöp konteynırları her ay dönüşümlü olarak basınçlı su ile yıkanarak dezenfekte edilmektedir. Miadını dolduran konteynırlar de yenisiyle değiştirilmekte, bozuk olanlar onarılmaktadır. Konteyner yıkama ve dezenfekte aracıyla konteynerler mikrop önleyici köpüklü su ile yıkandı, dezenfekte edildi. Ekiplerimiz konteynerlerin temizlenmesi konusunda ellerinden gelen gerekli hassasiyeti gösteriyor. Vatandaşlarımız da yapılan bu periyodik çalışmalardan memnunlar. Halkımızdan isteğimiz, çöplerini düzenli olarak konteynırlara atarak ekiplerimize yardımcı olmaları ve konteynırlarına sahip çıkmalarıdır” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim