“Ben de pastacı olmak istiyorum!” diyenlerin adresi bu sene de Özsüt! Türkiye’nin pastacısı Özsüt’ün ilkini 2010’da gerçekleştirdiği Benim Özsüt Pastam Yarışması’nın üçüncüsü, bu sene de yeni pastacıların önünü açmak için düzenleniyor. 18 yaşından büyük herkesin katılabildiği yarışma için 16 Ocak- 16 Mart tarihleri arasında başvurular alınıyor.

Benim Özsüt Pastam Yarışması’nın kazananlarını ise birbirinden değerli ödüller bekliyor. Yarışmanın birincisi tam 5000 TL’nin sahibi olacak. Ayrıca yarışmanın ikincisi 3000 TL, üçüncüsü ise 2000 TL ile ödüllendirilecek.

 

Bu “tatlı” heyecanı yaşamak için ise tek yapmanız gereken

www.ozsut.com.tr adresindeki formu doldurarak, pastanızın tarifi ve fotoğrafı ile birlikte başvuru yapmak. Ön elemeyi geçen 10 pastacı adayı, 14 Nisan 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan finalde yarışmaya hak kazanacak.

Finalde yarışacak olan pasta tutkunlarının isimleri 2 Nisan 2012 tarihinde www.ozsut.com.tr ve www.facebook.com/ozsut adresinden duyurulacak.

 

Pastacılık dünyasının kapılarını aralamak ve ödüllerin sahibi olmak için Benim Özsüt Pastam Yarışması en güzel tariflerinizi bekliyor!

 

 

Özsüt hakkında:

1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda Özsüt Muhallebicisi olarak Sefer Usta’nın başlattığı tatlı serüveni 1980 yılında Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla büyüyerek geliştirildi. İlk şubesini 1991 yılında İzmir Alsancak’ta açmasının ardından, 1996’da 6 şubeye ulaşan Özsüt, hızlı bir gelişme kaydederek 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkardı. Kuruluşunun 73. yılını kutlayan Özsüt, günümüz itibariyle 155’in üzerinde şubesiyle faaliyetlerini devam ettiriyor. Tatlı serüvenine kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve aşure gibi geleneksel tatlılar üreterek başlayan Özsüt, tüketicilerin talepleri doğrultusunda yeni teknolojileri kullanarak günden güne gelişme kaydetti. Klasik tatlıcı dükkanlarından kafe konseptine geçiş yapan Özsüt, ürün yelpazesine pasta, kurabiye, dondurma, kahve ve çikolatayı da ekledi. Tüketicilerin farklı pastalara olan talebini göz önünde bulunduran Özsüt, Fransa’daki ünlü pasta okulu Lycee Professionel “Aguste-escoffier”den danışman getirerek, farklı lezzetlerde pasta tasarımlarını da tüketicileriyle buluşturdu. Aynı zamanda Özsüt’ün spesiyal pasta grubu şefleri, dünyaca ünlü Fransız aşçılık sanatları okulu Le Cordon Bleu’de düzenli olarak eğitim programlarına katılmaktadırlar. Özsüt 2009 yılı itibariyle çikolata üretimine başladı. Fransa’nın en iyi çikolatası Valrhona’nın lezzetini Türk damak tadına uygun şekilde işleyen Özsüt’ün Madlen ve Special Çikolataları bulunmaktadır. Özsüt, kahvelerinde de birçok yeniliği hayata geçirdi. Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, Türk damak tadına uygun kahve harmanları geliştirerek tüm şubelerinde satışa sundu. Özsüt ayrıca, 2009 yılından beri yemekli konsepti “Atölye” ile misafirlerine salatadan pizzaya, kırmızı-beyaz et spesiyallerinden kreplere kadar geniş bir menü ile ünlü yerel mutfak lezzetlerini bir arada sunmaktadır. Atölye’ler bugün, İstanbul Caddebostan, Fenerbahçe, İzmir Ege Park, Çiğli Kipa ve Kemalpaşa’da hizmet vermektedir. Özsüt 2010 yılının Eylül ayında “Tatlı Mola” markası ile organize perakende sektörüne de giriş yapmıştır.

 

 

ÖZSÜT NİĞDE



SELÇUK MAH. DR. SAMİ YAĞIZ CAD. ÖZLEM APT. ALTI NO:65  MERKEZ / NİĞDE
Telefon numarası : (0388) 232 05 00

 

 

Editör: TE Bilişim