Niğde Devlet Hastanesinde bel fıtığı olan vatandaşlar Epiduroskopi yöntemi ile tedavi ediliyor. 


Niğde Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzman Doktorları Engin Elmacı ve Hüseyin Yakar, bel fıtığı sorunu olan Niğdeli vatandaşları Epiduroskopi lazer sistemiyle tedavi ediliyor.


Epiduroskopinin tanımını yapan Niğde Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzman Doktoru Engin Elmacı, ucu her yöne dönebilen fiber optik endoskop ile bel bölgesindeki sinirler omurilik ve fıtık ayrıntılı olarak video kamera sistemi ile tedavi uyguluyoruz. Epiduroskop yöntemi ile bel fıtıkları lazer ile yakılıp küçültüle bilir, yapışıklıklar açılarak sinir sıkışmaları düzeltilir ve ilaç vererek dokuların sağlıklarına kavuşması sağlanır. Böylece hastaların ağrılarını geçirmeye çalışılır’ dedi.


Epiduroskopi yönteminin kimlere uygulandığıyla ilgili bilgiler veren Elmacı, ‘Epiduroskopi, fıtığı ameliyat olmayı gerektirmeyecek büyüklükteki bel fıtıklarına, omurga darlığına ve sinir sıkışmalarına uygulanır yani ilaç tedavisi ile fizik tedavi ile sonuç alınamayan patlamamış fıtıklara uygulanır. Ayrıca bel fıtığı ameliyatı geçirmiş ameliyattan sonra fıtık bölgesinde yapışıklık gelişmesi sonucu ağrıları geçmeyen hastalara da uygulanabilir. Epiduroskopi 3 mm boyunda kuyruk sokumunda ki açıklıktan girilerek uygulanır. Yara, dikiş, pansuman gibi durumlar söz konusu olmaz. Çünkü bu işlem bir ameliyat değildir. Genel anestezi gerektirmez sadece o bölge uyuşturularak hasta uyanıkken yapılabilir. Bel bölgesindeki bütün fıtıklara müdahale edilebilir. Bu işlem bir ameliyat olmadığı için kemikler ve kaslar zara görmez. Bel fıtığı ameliyatına göre çok daha kısa sürer, ameliyata göre oluşabilecek riskler daha azdır. Epiduroskopi den sonra hastalar çok kısa bir sürede yürüyebilecek hale gelir’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim