Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Salça ve Sofralık Zeytinde tuz oranlarının azaltılması ile Meyve Sularına ilave şeker katılamayacağına ilişkin düzenlemeleri 01.01.2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

İL VE İLÇELERDE DENETİM YAPILACAK




Konu İle İlgili kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yapan Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde 14 Haziran 2014 Tarihli Salça ve Püre Tebliği, 6 Temmuz 2014 Tarihli Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği ve 23 Ağustos 2014 Tarihli Sofralık Zeytin Tebliği kapsamında yapılan yasal düzenlemeler 01 Ocak 2015 Tarihinde uygulamaya girdi. Yapılan bu düzenlemelere göre, salçada tuz miktarı yüzde 60 oranında azaltılarak, kuru maddede maksimum yüzde 5, sofralık zeytinde tuz miktarı yüze 50 oranında azaltılarak ağırlıkça maksimum yüzde 8 olacak, meyve sularına ise ilave şeker katılamayacak. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu yasal düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığını il ve ilçe müdürlüklerimizce ilgili gıda işyerlerinde yapılacak denetimler ve alınacak numunelerin ilgili laboratuar tahlilleri ile kontrol edilecektir.

GIDA DA REFORM NİTELİĞİNDE DÜZENLEME


Bakanlığımız daha öncede ekmekte tuzun azaltılarak, kepek miktarının artırılması, kırmızı ve kanatlı etin karıştırılarak et ürünlerinin üretilmesinin yasaklanması, temel gıda maddeleri olan ekmek ile sucuk ve pastırma gibi bazı geleneksel ürünlerde katkı maddesinin yasaklanması gibi reform niteliğinde yasal düzenlemeleri yapmış ve bu doğrultuda il ve ilçe müdürlüklerimizde gıda işyerlerinde bu düzenlemelerin uygulanmasını numune alma ve yaptıkları gıda kontrol çalışmalarıyla sağlamışlardı.



Editör: TE Bilişim