Estetik işlemler, çoğunlukla daha güzel görünmek ve toplumun karşısına daha büyük bir özgüvenle çıkmak adına kadınların ve erkeklerin estetik cerrahların kapısına dayanması ile gerçekleşiyor.Ama artık estetik işlemler özel günlerde de hediye alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Estetik,Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.İlhan Serdaroğlu, gençlerin Babalar Günü’nde babalarına gençliğini geri vermek adına saç ekimi işlemini hediye olarak tercih ettiğini söylüyor:
 
‘‘Genetik ve hormonal etkilere bağlı kaçınılmaz bir durum olan saç dökülmesi,pek çok erkek için kabus olabiliyor. Yirmili yaşların sonlarında yaklaşık %12 erkek saç dökülmesi sorunu ile yüzleşir. Ellili yaşlarda ise erkeklerin genetik dökülme ve kellikle farklı derecelerde karşılaşma oranı % 50 gibidir. Kimi kişiler saç dökülmesini önemsemezken bazılarında saçlarda oluşan en ufak incelme ve bir tutam saç kaybı  bile iş yaşamında ve sosyal hayatta bu  kişileri zora sokar ve hayatı çekilmez hale getirebilir.Bu sebeple erkekler için estetik işlemlerin başında yer alan saç ekimi bir hediye seçeneği olarak sunulabiliyor.

Çocuklar da babalarını mutlu ve özgüvenli gördükleri için bu seçeneği tercih edebiliyorlar.’’
 
Saç ekiminin erkeklere özel yapılan bir estetik operasyon olduğunu belirten Op.Dr.İlhan Serdaroğlu,saç ekimi işlemi ile 60’ lı yaşlarındaki hala saçlarını özleyen erkeklerin 20-25 yaş gençleştiğini ifade ediyor.Dr.İlhan Serdaroğlu, ‘‘Uygulanan FUE yöntemi ile erkekler saçlarına kavuşuyorlar.Lokal anestezi ile gerçekleştirilen FUE yöntemi çok konforlu ve rahat bir operasyondur.’’diyor.Saç ekimi ile ilgili www.ilhanserdaroglu.com’dan birçok bilgiye ulaşabileceğinizi belirten Op.Dr.İlhan Serdaroğlu, ‘‘Her kişi kendine has ve özeldir. Saç dökülme şekli de öyle. Hastalarımızın cinsiyet, yaş, saç kaybı şekli ve saç teli kalitesi göz önünde bulundurularak her hastamız için ona özel bir planlama yapıyoruz. Her hasta için aynı tedavi şeklini uygulamak imkansız. Ülkemizde saç ekimin konusunda yetkili olan cerrahlar  , ” Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi “ uzmanlarıdır.’’diye söylüyor.

Editör: TE Bilişim