Kış mevsiminde ayakların ısınmaması pek çok kişinin sorunu. Ancak uzmanlara göre basit önlemlerle    bu sorunu çözmek mümkün. 

Sıcaklıkların düştüğü, yolların kar ve buzla kaplı olduğu kış aylarında, giyilen kalın çoraplara rağmen ayakların ısınmaması pek çok kişinin sorunu. Özellikle pek çok kadın geceleri yatarken bile ayaklarının ısınmamasından dert yanıyor. Almanya'da yayımlanan “Apotheken Umschau” adlı sağlık dergisinin genel yayın yönetmeni Hans Haltmeier, bunun nedenlerini şu sözlerle açıklıyor: “Çoğunlukla genç kadınlar bu sorundan muzdarip. Bunun başlıca nedeni kadınların vücutlarında daha az kas bulunması, zira kaslar ısı üretiyor. Diğer bir nedeni de derilerinin daha ince olması. Kadınların gövdelerinin ortasına daha fazla kan gider, bu nedenler ayaklar daha kolay üşür.”

Fakat Haltmeier'e göre, ayakları sıcak tutmanın bazı yöntemleri var. Düzenli spor yapmanın bu şikâyetin ortadan kalkmasına yardımcı olduğunu ifade eden uzman, “Ayakları sıcak sudan soğuk suya sokarak yıkamak” da etkilidir diyor.

Geceleri üşüyenler için

Peki, geceleri yatarken bir türlü ayaklarının ısınmamasından şikâyet edenler, adeta donmuş parmaklarla yatağa girenler ne yapmalı? Uzman sıcak su torbalarının faydalı olabileceğine dikkat çekerken, kan akışını hızlandıran yağlarla yapılan masajların ya da yatmadan önce ayakları sıcak su ile yıkadıktan sonra, soğuk suya tutmanın ve ardından da kalın çoraplar giymenin bu sorunun çözümünde faydalı olabileceğini belirtiyor.



Editör: TE Bilişim