Karaciğer ameliyatı olduktan sonra bir daha ayağa kalkamayan 51 yaşındaki adam yetkililerden yardım istiyor.

Niğde’de 13 yıl önce geçirdiği ameliyat sonrası felç kalan 51 yaşındaki 2 çocuk babası Ahmet Akar, doktor heyetinin yüzde 76 iş göremez raporu vermesine rağmen malulen emekli edilmemesine tepki gösterdi.

13 yıldır yürümekte zorluğu çeken Ahmet Akar, evinin içerisinde duvarlara tutunarak yürüyor. Yaşlı adam evden dışarı çıktığında ise bastonla yürüyor. Geçen yıl heyet raporu aldığını ancak malulen emekli olamadığını bu yıl ise tekrar heyete girdiğini dosyasının Konya SGK Bölge Müdürlüğüne gönderildiğini ve sonucun gelmediğini söyleyen talihsiz adam yetkililerden yardım istiyor.

Ameliyat masasına sağlam yattı, engelli kalktı

Akar,  ‘‘karaciğerdeki lekelerden dolayı ameliyat masasına sağlam olarak yattım çürük olarak ameliyattan çıktım. Şimdi yürüyemiyorum evde duvarlara tutunarak yürüyorum.’’dedi.

Ameliyattan sonra ayağa kalkamadığını belirten Akar, başından geçenleri şu şekilde anlattı; ‘‘Kayseri’de karaciğerden ameliyata yattım. Benim ameliyat esnasında safra kesemi almışlar. Doktor ‘bana senin bir haftalık ömrün kalmış, bundan sonra yaşarsın senin safra kesen dolmuş tıkanmış’ dedi. Safra kesemi almışlar. 15 gün hastanede yattım, beni tepe taklak bir filme aldılar. Filme alınca ameliyat yerimde küçük parazitler çıktı. Doktorlar toplu olarak muaneye geldiklerinde, ‘bundan niye korkuyorsunuz bu hortum gölgesi ve beni taburcu ettiler. Bu süre sonrasında ben 15 gün sonra iyileşeceğim yere daha kötü bir hal aldım. O zamandan bu zamana kadar da bir iş yapamıyorum. Bir işe girecek olsam sen ağır iş yapamazsın deyip işe almıyorlar. SGK emeklide etmiyor. Doktorun bir tanesi sen bu durumda çalışamazsın, engellisin, raporlusun diyor fakat diğer yandan rapor vermiyor.’dedi.

Bir doktor sağlam, diğer doktor çalışamaz raporu veriyor

Akar, ‘‘Doktorlar bana yüzde 76 rapor verdiler. Bu durumda iş yapamazsın diyorlar. Fakat bazı doktorlarda sen çalışırsın diyorlar rapora başka bir şeyler yazıyorlar. Bu aldığım rapor doğrultusunda SGK beni emekli etmiyor. Bana devamlı sağlamsın raporu gönderiyorlar. Ben SGK’yı mahkemeye verdim. Buradaki mahkemeyi kazandım. Beni İstanbul 3. Adli Tıp’a gönderdiler. Ben oradaki Nöroloji uzmanına anlattım durumu, elimde baston olmadan yürüyemem dedim. Evin içersinde bile duvarlardan tutunarak yürüyorum. Ama orada ki Nöroloji uzmanı bana dedi ki; ‘Sen ameliyat esnasında beyinciğe gelen damarda kan pıhtılaşmış. Senin belden aşağın tutmuyor’ cevabını verdi. Fakat rapora geldiğinde sağlam raporu verdi. Karaciğerden ameliyat masasına yattığımda sağlamdım. Fakat ameliyattan çürük olarak çıktım. Şimdi yürüyemiyorum evde duvarlardan tutunarak dolaşabiliyorum. Günlerce evin içersinden çıkamıyorum. Bir Cuma günleri namaza çıkıyorum. Orada da zaten oturduğum yerden abdest alıp namaz kılıyorum. Yüzde 76 raporum olmasına rağmen SGK beni malulen emekli etmiyor. Yetkililerden tek istediğim malulen emekli olmak.’’diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim