Bor İlçesinde yıllardır  geleneksel olarak  Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişini anmak amacıyla  Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şubesinin önderliğinde diğer bazı resmi kurumların da destekleriyle öğrencileri kapsayan  Atatürk koşusu yapılır.

 Haber-Yorum: Yasin BEKİŞ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da atletizm koşusu yapıldı. Koşuya öğrenciler arasında ilgi büyük oluyor.

 

Bu sene Atatürk Koşusunda bir farklılık vardı. Bor Belediyesi, Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kendilerince üzerlerine düşen görevleri yaptılar.

 

Koşu başladı, öğrenciler dereceye girebilmek için epey çaba sarf ettiler. Bazıları rahatsızlandı, bazıları yarışın sonunda yığılıp kaldılar.

 

Ancak böylesi bir koşuda bir tek ambulans yoktu.  

 

Rahatsızlanan öğrencilerin bazılarını polis ekipleri, bazılarını ise vatandaşlar arabaları ile hastaneye götürmek zorunda kaldılar. Allah’tan kötü bir kötü bu sefer kötü bir olay yaşanmadı.

 

Edindiğimiz bilgi, Ambulansların böylesi görevlerde yer alması için ücret talep edildiği  şeklindeydi. Kamu görevi yapan emniyet ekipleri neden para talep etmezler, Milli Eğitim Müdürlüğü veya Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü, Belediye  yetkilileri, Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz veya memurlarımız görev yapıyor diye onlar neden ek ders ücreti istemez de ambulans için ücret talep edilir?

 

Mesela Bayramlarda bulundurulan, mitinglerde görevli ambulanslar için ücret ödeniyor mu?

 Bor'da Atatürk Koşusu Gerçekleştirildi... Haberimiz için TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim