Bor Heyetinin görüşmeleri meyvelerini vermeye başladı, Akaya için rapor ve eylem planı hazırlanıyor.

Geçtiğimiz hafta Bor’dan TBMM’ye gidip Bakan Veysel Eroğlu ile Akaya Barajının kurtarılması konusunda bir dizi görüşmeler yapılmıştı.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Başkanlığında Akaya Platformu Başkanı Turan Uçan sitemiz yöneticisi Selim Gökel’in de bulunduğu heyet Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ninde girişimleri ile Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşme yapılmış ve görüşme neticesinde Bakan Eroğlu konuya duyarlılığını ifade ederek gereken talimatları vermişti.

Bor Heyetinin Bakan Eroğlu ile görüşmesinin ardından Ak Partili Vekiller Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi konunun takibini yaparak bu konuda bir eylem planı hazırlanıyor. Hazırlanacak olan rapor ve eylem planı kapsamında. Orman ve Su Bakanlığına bağlı kuruluşlar ve DSİ yetkililerden oluşan heyet Niğde’ye gelerek Akkaya Barajında incelemelerde bulundular ve ilgili belediyelerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.

Orman ve Su Bakanlığından Su Yönetimi Daire Başkanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden daire başkanları, şube müdürleri ve uzmanlardan oluşan heyet, Niğde’deki yerel yönetimlerle birlikte kapsamlı bir Akkaya gezisi yaparak göletin mevcut sorununun kaynağını tespit ederek çözüm yollarını da içeren bir eylem raporunu tamamlamak üzereler. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen çalışmaların sonucu olarak ortaya çıkacak raporun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

 

Bakan yakın takipte

Araştırma heyetindeki uzmanlar Akkaya Barajından kokunun giderilmesi için bir arıtma tesisinin yanı sıra barajdan yayılan kokunun kaynağı olan ve yılların biriktirdiği çamurun alınması gerektiğini belirttiler. Eylem planı çerçevesinde yapılacak çalışmalar başlamasıyla Akkaya’daki sorunun giderilmesinin sağlanabileceği ifade edilirken, yılların getirdiği bu sorunun kısa, orta ve uzun vadede kademeli olarak çözülebileceği belirtildi.

 

TBMM’deki görüşme esnasında müsteşarını ve genel müdürlerini arayarak gereken talimatları veren Eroğlu, bu hafta içine dek kapsamlı bir eylem raporu hazırlanması istemişti. Bakan Akkaya’nın temizlenmesi ve düzenli bir arıtma kompleksinin ardından geniş bir ağaçlandırma çalışması yapacaklarını da belirtmişti. Belediyeler Arıtma Birliğinin kurularak atık suların toplandığı bir atık tesisin yapılması gerektiğini kaydeden Eroğlu, bu tesisin Belediyeler yapabilirse belediyelere, belediyelerin maddi imkânları yok yapamazsa da ya İller Bankası ya da DSİ kanalıyla yaptırılacağını da vurgulamıştı. 

Meclis’te Akkaya Barajı zirvesi    Haberimiz için TIKLAYIN






 





Editör: TE Bilişim