Dokuları yeniden canlandırmak amacıyla yapılan özel bir enjeksiyon yöntemi olan Proloterapi ile kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları ameliyata gerek kalmadan kalıcı olarak tedavi edilebilmektedir.


Proloterapinin m
ikropsuz iltihap oluşturarak hasarlı bölgenin tedavi edilmesi anlamına gelebileceğini belirten Doktor İlker Solmaz, “Bu yöntem ile ağrıya neden olan hasarlı bölge ameliyata gerek duyulmadan tedavi edilmektedir” dedi.


Hemen herkes için büyük bir sorun olan ağrının giderilmesi için ağrı kesicilerden, ameliyata kadar uzanan birçok yöntem uygulanmaktadır. Ancak tüm bu yöntemler ağrıyı geçici bir süreliğine erteler. Hedefin ağrıya neden olan hasarlı bölgenin tedavi edilmesi olduğunu belirten Anestezi, Reanimasyon ve Proloterapi Uzmanı Doktor İlker Solmaz, “Proloterapi yöntemi ile kronik ağrılar kalıcı olarak tedavi edilebilmektedir” dedi.


Türkiye için yeni bir yöntem olmasına karşın tüm dünyada eskiden beri başarıyla uygulanan proloterapinin kas ve iskelet sistemindeki kronik ağrılı rahatsızlıklarda en etkili yöntem olduğunu belirten Doktor İlker Solmaz, “Proloterapi yöntemi ile ağrıya neden olan hasarlı bölge, oluşturulan fizyolojik inflamasyon, başka bir deyişle mikropsuz iltihap ile iyileştirilmektedir” diye konuştu.


Ağrılarınıza Çözüm: Mikropsuz İltihap Oluşturmak!


Doktor Solmaz, bedenimizin kendi kendini tamir etme mekanizmasını uyaran bir tedaviler kompleksi olan proloterapinin hasta ve hastalığa göre çeşitli uygulama türlerinin olduğunu belirterek yöntemi şöyle özetledi.
“Vücudumuzda uyarı oluşturacak maddeler eklem, kas yapışma yerlerine ve bağlara enjekte edilerek orada mikropsuz iltihap oluşturulur. Bu iltihaplı bölge kısa zamanda tamirci hücreler tarafından işgal edilir. Tamirci hücreler iltihabı yok ederek o bölgede sağlam bir dokunun oluşmasını sağlar.”

Proloterapi yöntemi ile bağların, tendonların eski sağlığına kavuşturulduğunu belirtenİlker Solmaz, “Bel fıtığı, diz ve kalça kireçlenmesi gibi çoğu kez ameliyat gerektiren durumda omurga ve eklemler başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir” diye konuştu.


Yöntemin hemen hemen hiçbir yan etkisinin olmadığının altını çizen Uzman Doktor İlker Solmaz, hekimin el becerisinin önemine vurgu yaparak, “Hekim seçilirken çok dikkat edilmelidir. Tecrübesiz ellerde yapılan tedaviler birçok komplikasyona neden olabilmektedir. Bu yüzden proloterapi yöntemi kesinlikle tecrübeli ve eğitimli ellerde,  doğru ortamlarda uygulanmalıdır” uyarısında bulundu. 



Editör: TE Bilişim