Niğde Sağlık İl müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık il müdürlüğümüze bağlı Evde bakım ekipleri il genelinde 2020 yılı içerisinde 9 bin 566 hastaya evde bakım hizmeti verildiğini, geçen yıllara göre 2020 yılında daha çok hastaya hizmet verildiğini söyledi.

Evde sağlık hizmeti görevlilerinin hastalara teşhis koymadığını ancak daha önce ilgili uzman tarafından konulan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde hareket ettiğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Koç, “Evde sağlık hizmeti alan kişiler, tıbbi zorunluluk hallerinde sorumlu tabibin gördüğü lüzum üzerine en uygun sağlık kurum veya kuruluşuna sevk edilir. Değişik nedenlerle yatalak veya ağır özürlü hastalar sağlık kuruluşlarına ulaşmakta çok büyük güçlükler yaşamaktadır. Evde Sağlık Hizmetleri bu sorunları azaltmak, hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmak amacıyla ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında eğitimli personel ile sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini ifade etmektedir” dedi.

Evde sağlık hizmetlerinde öncelikle yatalak olan hastalara hizmet verilmesi amaç edinilmiştir diyen Dr. Koç; “ Geçici yâda uzun süreli olarak yatağa bağımlı olup ta sağlık kuruluşlarına gelemeyen bireylerin aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi bizim için çok önemli. Evde Bakım Hizmetleri ekipleri, yaşlı, engelli, Terminal dönem kanser hastaları, İleri derece kas hastaları, KOAH hastalarına hizmet veriyor. Niğde Sağlık İl müdürlüğü Evde sağlık birimimiz 2019 yılı içerisinde 7 bin 867 hastaya evde bakım hizmeti verirken 2020 yılı içerisinde 9 bin 566 hastaya evde bakım hizmeti vermiştir. Bu hizmetlerin verilmesinde emeği geçen tüm personellerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar diliyorum. “dedi

Editör: TE Bilişim