Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği

Niğde Belediyesi kültür ve sanatın yaygınlaşması ve korunması amacıyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Ritim ve Halk Oyunları Kursu, Niğde'nin kültürel zenginliğini ortaya çıkarmak ve halkın bu alanda yeteneklerini geliştirmek için önemli bir fırsat sunuyor.

Niğde Belediyesi ve Niğde Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenleyeceği Ritim ve Halk Oyunları Kursunun başvuruları 09 Ekim- 20 Ekim tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacaktır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Belediyemiz ve Niğde Halk Eğitim Merkezi ortaklığında ritim ve halk oyunları tutkunları için ortaklaşa bir kurs düzenliyoruz. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımız, başvurularını 09 Ekim- 20 Ekim tarihleri arasında Niğde Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapabilecek. Ritim ve Halk Oyunları Kursu, her yaş grubuna hitap ediyor ve katılımcılara halk oyunları alanında bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefliyor. Kurs süresince, ritim ve dansın temel prensipleri öğretilecek ve katılımcılar, farklı halk oyunlarını öğrenme fırsatı bulacaktır.” Dedi.

Kursa başvurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken nokta, başvuruların mesai saatleri içerisinde yapılmasıdır. 09 Ekim- 20 Ekim tarihleri arasında Niğde Belediyesi Kültür Merkezi'ne giderek başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuruların belirtilen tarihler arasında yapılması gerektiği için, ritim ve halk oyunlarına ilgi duyanların bu fırsatı kaçırmaması önemlidir.

Editör: Selim GÖKEL