Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar Niğde  Üniversitesi  Kurucu Rektörü Prof. Dr. Oktay Yazgan’ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Rektör mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üniversitemizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde büyük emekleri bulunan Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Oktay Yazgan’ın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Bugünkü adıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi gibi bir bilim merkezinin kurulmasına ön ayak olan değerli bilim insanı Prof. Dr. Oktay Yazgan’a, Yüce Allah’tan rahmet, üniversite camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ailesi olarak Prof. Dr. Oktay Yazgan’ın yaktığı meşalenin güçlenerek Niğdemizi aydınlatmasına gayret etmenin emanetine ve anısına yapılacak en büyük hizmet olduğuna inanıyoruz.”

Prof. Dr. Oktay Yazgan Kimdir?

Prof. Dr. Oktay Yazgan 20 Ocak 1943 tarihinde Niğde’nin Bor ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Bor ilçesinde, lise öğrenimini ise Bursa Işıklar Askeri Lisesinde tamamlamıştır. 1964 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Lisans öğrenimine başlayan Prof. Dr. Oktay Yazgan, buradan üstün başarı ile mezun olduktan sonra 1967-1970 yılları arasında aynı üniversitede Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. 1970 yılında devlet sınavlarında başarı elde eden Prof. Dr. Oktay Yazgan Amerika Birleşik Devletleri Minnesota Eyalet Üniversitesinde Master ve Doktora çalışmalarını başarıyla tamamladıktan sonra 1980 yılında yurda dönerek Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesindeki görevine devam etmiştir.

1983 yılında Selçuk Üniversitesine geçiş yaptıktan sonra buradaki Ziraat Fakültesinin kuruluşunda aktif rol oynayan Prof. Dr. Oktay Yazgan, 1985 yılında Doçent, 1990 yılında ise Profesör unvanı almıştır. Prof. Dr. Oktay Yazgan, 1992 yılında dönemin Cumhurbaşkanı tarafından Niğde Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak atanmıştır. Prof. Dr. Oktay Yazgan, Üniversitemizdeki görevinden ayrıldıktan sonra ise Selçuk Üniversitesine dönerek burada uzun yıllar Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanlığı görevleri ile çeşitli idari görevlerde bulunmuştur.

Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

2010 yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Oktay Yazgan evli ve iki çocuk sahibidir.

Ankara’da vefat eden Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Oktay Yazgan, Niğde’nin Bor ilçesinde defnedilecektir. Cenaze ile ilgili detaylar daha sonra Üniversitemiz web sitesinde paylaşılacaktır.

Editör: TE Bilişim