CHP’li üye Rasim Yılmaz yaptığı konuşmada DSİ’nin ne zamanları kuyu ruhsatı açtığını ve kapattığını kimlerin aldığının DSİ Müdürlüğünden istenmesini talep ediyor ve bu konuda çeşitli iddiaları dile getiriyordu.

Bu videoyu “Rasim Yılmaz’dan şok iddialar” şeklinde haberleştirmiştik.

 

DSİ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

 

Bu haberimizin ardından bugün dün yapılan İl Genel Meclis toplantısında bu konu tekrar gündeme geldi ve  İl Genel Meclisine DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun konu ile ilgili açıklama yazısı gönderdi.

 

SADECE 1 KERE AÇILMIŞ VE KİŞİYE ÖZEL UYGULAMA YOK

 

Yazıda, Yeraltı suyu kullanma şartları ve yönetmeliği hakkında bilgi verilirken 2010 yılından bu yana sadece 14 Haziran 2012 yılında yeraltı suyu tahsisi açılmış ve 16 Ekim 2012 yılında da kapatıldığı, bu süre zarfında da 164 başvurunun değerlendirildiği belirtilmiş. Harici bir zamanda hiçbir zaman açılmadığı açıklanırken.  Özellikle havzaların birkaç günlüğüne açılıp kapatılması gibi bir durumun asla söz konusu olmadığı, kişilere özel bir uygulamanın da yapılmadığı, yapılmayacağı  net bir dille Meclise gönderilen yazıda  anlatılmış.

 

Dün yapılan toplantıda iddiaların sahibi Rasim Yılmaz, Mecliste yaptığı konuşmada DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun’a teşekkür etti ve ardından su kuyuları konusunda Niğde’de sorun yaşandığını belirtti.