“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” diyoruz, askeri üsteki bayrağımız bile indiriliyor, nasıl korkmayalım?
*
“O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak, o benimdir, o benim” diyoruz, halbuki, asrın lideri tee 10 sene önce kimin olduğunu izah etmişti, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi kapsamında Diyarbakır yıldız olacak demişti, o yıldız ABD’nin yıldızı.
*
“Kahraman ırkıma bir gül; ne bu şiddet, bu celal” diyoruz, ne gül’ü ne gülümsemesi birader, kollarını, bacağını, gözünü kaybetmiş kahramanımıza, belediye otobüsünde, benim için mi gazi oldun lan şerefsiz diye küfrediliyor.
*
“Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal” diyoruz, ki, asrın liderine kına gönderen şehit babasına hapis cezası verildi, o dökülen kanlar zaten helal edilmiyor.
*
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım”diyoruz ama, kafamıza çuval geçirdiler, çıt çıkmadı, ordumuza zincir vurup hapse tıktılar, gık çıkmadı.
*
“Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım, yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım”diyoruz, uçağımızı düşürüyorlar, sığmadığımız enginlerde gemimizi basıyorlar, dağları yırtmaktan vazgeçtik, Cudi dağına giremiyoruz.
*
“Nasıl böyle bir imanı boğar, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” diyoruz, medeniyet olmadığı için, maden’iyet dediğin tek dişi kalmış canavarın insanlarımızı Zonguldak’ta Soma’da Ermenek’te nasıl boğduğunu görüyoruz.
*
“Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var” diyoruz, şark’ın afakında iman dolu göğsümüzü korumaları için Amerikalı, Alman, Hollandalı askerleri getirdik, patriotlarıyla iman dolu göğsümüzü koruyorlar, Malatya’ya da iman dolu İsrail radarı kurduk.
*
“Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın” diyoruz, sipere gitti, çömeldi!
*
“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı” diyoruz, ne tanıması be… Dingonun ahırına döndü toprak… Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale ve Edirne’nin hepsini topluyorsun, hepsinin toplamı, topraklarımızdaki Suriyeli nüfusu kadar etmiyor! Türkiye’de, Erzincan’dan daha kalabalık Libyalı var.
*
“Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı” diyoruz, Ata’nın heykelleri yakılıyor, Ata’nın büstleri çekiçlerle parçalanıyor, Ata’nın kafasıyla futbol oynuyorlar, akp’nin yandaş televizyonuna çıktı herif, Allahsız Atatürk dedi.
*
“Düşün, altındaki binlerce kefensiz yatanı” diyoruz, akp mitingine kefen giyerek giden Rizeli’nin dükkanını kaçak olduğu için yıktılar, başbakanımıza kefeniyle destek vermiş adamın mekanını hangi güç yıkabilir, bu devlet kimin devleti diye isyan etti!
*
“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda” diyoruz, bedelliler olmaz, vatan borcu artık taksitle, ensen kalınsa, canın sağolsun, garibansan, vatan sağolsun.
*
“Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın” diyoruz, takvimde başka gün kalmamış gibi, tam 29 Ekim’de, rezalette son perde, biji obama, biji peşmerge… Kandil’in cankuşu Kürdistan ordusunun Amerikan bayraklı şov grubu, nara ata ata girdi yurdun bi tarafından, korna çala çala çıktı yurdun öbür tarafından… Arada, gazetecilere rüzgar olsun diye, sağa sola ateş ettiler. Adında “milli” olan istihbarat teşkilatımız eskortluk yaptı, adında “TC” yazan valiliğimiz yemek paralarını ödedi. Bana sorarsanız, dönüşte koridoru değiştirip, Bodrum-Pamukkale-Kapadokya üzerinden resmi geçit yaparak dönsünler, nasıl olsa koridor olduk, olmuşken salon salamanje de olalım, daha güzel olur. Hatta, dönüşteki resmi geçidi 10 Kasım’a denk getirirlerse, çok daha şahane olur.
*
Ve bu gidişle, acaba ne zaman duvara çarpacağız diye efkarlanıyorsanız, buyrun burdan yakın…“Kimbilir, belki yarın, belki yarından da yakın!”