İnsanların toplu yaşam biçimlerinin şekillenmesiyle beraber gelişen devlet sisteminin olmazsa olmazlarından biri de sosyal devlet ve onun kendi vatandaşına verdiği değer olarak karşımıza çıkıyor.
Sosyal devlet olma ve vatandaşını sahiplenme kriterlerini göz önüne aldığımızda; kendi engelli bireylerini sahiplenme ve günlük yaşamın içine katma noktasında verilen emek ve gösterilen çaba, elbette ki önem taşıyor.
İşte devlet olgusunu baba sıfatıyla kucaklayarak devlet baba vasfı eşliğinde kendi vatandaşıyla buluşturup bütünleştiren güzel bir projenin açılışında bulunmanın keyfini, geçtiğimiz çarşamba günü yaşayan şanslı insanlardan biriydim. 
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde, Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yine Niğde de ki “Gönül Elçileri” ile işbirliği yaparak ortaya koydukları, “Paylaşmak Engel Tanımaz” başlıklı çalışma; engelli bireylerin eğitsel değerlendirme ve tanılama için müracaat eden özel eğitime gereksinim duyan öğrencileri ve ailelerini kapsadığı gibi, bu kitle üzerinde farkındalık oluşturma ve mutluluklarına destek olma hedefini taşıyordu.
Tanılama esnasında yapılan test ve uygulamalardaki materyallerin, teste giren çocuklarca sevilmesi hatta alınmak istenmesi sonucu Doktor Ebru Hanım ve Rehberlik Araştırma Merkezinde görev yapan Özel Eğitim Öğretmenlerinin kendi aralarında geliştirdikleri tanılamaya giren öğrenciye birer de olsa, oyuncak verme fikriyle başlıyordu bu anlamlı çalışma.
Merkez Müdürü Sayın Bekir Keskin, Doktor Sayın Çiğdem Şimşek hanımın da gönül elçileri nezdinde bu projeyi sahiplenmesiyle bu gün, tanılamaya giren çocuklarına ufak da olsa oyuncak hediye edebilen bir seviyeye geldiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür ediyordu.
Bu projenin geniş zamanlı uygulaması eşliğinde;
Elbette; tanılama sürecinin etkililiği artacaktı,
Elbette; engelli bireylerin mutluluğunu temin etmede onlara destek olunacaktı,
Elbette; evlerde atıl olan oyuncaklar değerlendirildiği gibi özel çocuklarımızla ilgili farkındalık arttırılacaktı,
Elbette; bu paylaşım duygusuyla engelli – engelsiz tüm bireyler arasında ciddi bir gönül bağı tesis edilecekti,
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Sinan Ecer de “Biz sadece oyuncak dağıtmıyoruz burada, biz sevgimizi paylaşıyoruz” diyerek özel eğitimin aynı zamanda özel çaba ve sabır gerektirdiğinin önemine değiniyorlardı.
Bu projeyle ilk defa; sosyal medyada kadın hekimlerden oluşan gruplarında Doktor Ebru Hanımın paylaşımıyla tanıştığını belirten Sayın Çiğdem Şimşek, Rehberlik Araştırma Merkeziyle irtibata geçerek bu projenin hayata geçirilmesi, devamlılığı ve desteklenmesi konusunda dahil oldukların belirtiyorlardı. Üç ila dört aylık bir oyuncak temini yaptıklarını fakat bundan sonrasında bu konunun duyurularak evlerde ki atıl oyuncakların burada toplanılmasını veya yardımcı olmak isteyenlerin konuya duyarlılık göstermeleri gereğine dikkat çekiyorlardı.
Evet engelli bireyleriyle özel manada ilişki kuramayan ve onları yaşama adapte ettiremeyen toplumlarında çağı yakalamada, engellerle baş edemeyeceğini unutmamak, bu projenin önemi açısından anlamlı.
Böylesi bir çalışmanın ortaya çıkmasında emeği geçen başta Rehberlik Araştırma Merkezi çalışanları ve Doktor Sayın Ebru Altındal’a, bizde bu toplumun fertleri olarak teşekkür ediyoruz.
Bu arada Vali Eşi kimliğinin dışında, kentimizin ihtiyaçları noktasında Tıp Doktoru duruşuyla da güzel işlere imza atan Sayın Çiğdem Şimşek Hanımı da özverili çalışmalarından ötürü kutluyorum.
Emeği geçen herkese ve uygulamanın devamı hususunda özverisini esirgemeyecek olanlara da…
Şimdiden sonsuz şükranlar…