Pandemi Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bildiğiniz üzere COVİD- 19 salgının ülkemizde görüldüğü tarihten bu tarafa Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski en aza indirmek adına birçok tedbirler hayata geçirildi. Bizler de, ilimizde, Pandemi Kurulumuzun tavsiyeleri ve İl, İlçe Hıfzıssıhha Kurullarımızın kararları doğrultusunda benzer şekillerde tedbirlerimizi aldık ve bu tedbirleri hayata geçirdik. Alınan tedbirler neticesinde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda 1 Hazirandan itibaren “Kontrollü Sosyal Hayat” dönemine girmiş bulunmaktayız. Yani artık bir taraftan hayat devam edecek, bir taraftan da tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.
Nedir bu tedbirler? 


Her zaman söylediğimiz gibi;
    Maske kullanımı, 
    Sosyal Mesafe,
    El yıkama ve hijyen,
Çok şükür ki; ilimizde aldığımız tedbirler sonucu salgının başlangıcından bu yana ülke ortalamasına göre iyi bir çizgimiz oldu. Hatta ilk zamanlar hiç vaka sayımız yoktu. Ancak ülke genelindeki artışa paralel olarak ilimizdeki vakalarda zamanla arttı. 


Yine çalışmalar ve çabalarımız sonucu bu vakaları minimum noktaya indirmeyi başardık. Birçok hastamız iyileşerek taburcu oldu. Bu süreçte özverili bir şekilde çalışan Sağlık Çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize, belediye çalışanlarımıza, vefa destek gurubumuza ve tedbirlerimize uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Belirttiğim gibi şimdi yeni bir döneme girdik. “Kontrollü Sosyal Hayat” dönemi. Maalesef 1 Haziranda başlayan bu dönemden sonra minimum seviyeye indirdiğimiz vakalarda ilimizde bir tırmanış söz konusu. 


İşte bugünkü toplantımızda bu tırmanışı durdurmak, salgının yayılmasına engel olmak ve salgının etkilerini asgari seviyeye indirmek adına ekstra ne gibi tedbirler alınabilir, onu konuşacağız.  İnşallah aldığımız ve alacağımız tedbirlerle ve vatandaşlarımızın da bu tedbirlere uyması ile bu salgınla en iyi şekilde baş edebileceğiz ve seyrini kontrol edilebilir bir düzeyde tutabileceğiz. Niğde’de 1 Temmuz Çarşamba gününden itibaren maske takmak zorunlu hale gelmiştir. Ben, tekrar bu mücadelemizde özveri ile çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim