Vali Çelik Sağlık yatırımlarını yerinde inceledi Vali Çelik Sağlık yatırımlarını yerinde inceledi

Eczaneler dışında bakkal, büfe vb. yerlerde ilaç satılmasının Niğde’de yıllardır ciddi bir sorun olduğunu belirten Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, “Bu konu on yıllardır ilimizde ciddi bir sorun olarak devam etmektedir. Bu konuda biz zaman zaman şikayette bulunmamıza rağmen, denetime giden arkadaşlarımız daha denetime gitmeden veya yoldayken bunu toplan olarak satan şahıslar ne hikmetse bir şekilde bunu duyuyorlar ve tedbirlerini alıyorlar. Onun içinde bizim yaptığımız ihbarlar başarısız oldu” dedi. 
ŞAŞKINLIKLA KARŞILIYORUZ
Öztürk, bu konuda vatandaşlardan sürekli şikayet geldiğini belirterek, “Vatandaşlarımız sürekli bize gelip bakkallarda veya büfelerde bu tür ilaçların satıldığını, reçetesiz satıldığını bize ifade ediyorlar. Bizden bundan son derece rahatsızız. Doktora, hastaneye erişimin bu kadar olduğu, eczaneye erişimin bu kadar kolay olduğu bir ortamda hala bakkaldan büfeden ilaç temin edilmeye çalışmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz” şeklinde konuştu. 
SAĞLIK AÇISINDA SAKINCALI 
İlaçların eczane dışında satılmasının insan sağlığı açışından son derece sakıncalı bir durum olduğunu belirten Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, “Niğde merkezde günlük 3 tane nöbetçi eczanenin olduğu günümüzde diğer ilçelerde her gün 7 gün 24 saat nöbetçi olduğu yerde insanlar hala böyle kaynağı belli olmayan sahte mi gerçek mi belli olmayan ilaçları tane ile temin etmeleri son derece yanlış ve kendileri açısından sakıncalıdır. 
Vatandaşlarımızdan ilaçlarını mutlaka doktora gederek ve eczanelerden temin etmelerinin kendi sağlıkları açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Yetkililerimizin de artık bu konuda tedbir almalarını ve bu tür işletmelerin haberi olmadan denetleme yapmaları için göreve davet ediyorum” dedi.