Niğde Üniversitesi tıp fakültesi ilk uzman doktorunu mezun etti Niğde Üniversitesi tıp fakültesi ilk uzman doktorunu mezun etti

Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, Eczacılar günü nedeniyle yaptığı açıklamada, her türlü zorluklar vatandaşlara gerekli sağlık konusunda hizmet vermeye çalışan Eczacıların enflasyon karşısında ciddi şekilde ezildiğini belirtti.

Tüm eczacıların eczacılar günün kutlayan Öztürk; “Bilimsel eczacılığın 185. Yılını kutluyoruz. Ülkemizde eczacılar bir hafta boyunca eczacılıkla ilgili her türlü bilgiye ve tanıtımı yapacaklar. Bilindiği üzere 7/24 ülkemizin her noktasında hizmet veren kurumlardır. Her zaman her şart altında vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Pandemi döneminde olsun deprem de olsun eczacılarımız hizmetinde sınır tanımadı. Bilindiği üzere pandemi döneminde herkes eşinden arkadaşından uzak dururken eczacılarımız vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etti. Ayrıca deprem de aynı şekilde depreme ilk müdahale eden kurumların başında Türk Eczacılar birliği ve eczacılarımız gelmiştir. Hemen deprem bölgelerinde seyyar eczaneler açılarak vatandaşlarımıza bu hizmetler verildi. Öte yandan deprem bölgesinden ilimize gelen depremzede vatandaşlarımıza Niğdeli eczacılar olarak elimizden gelen her türlü yardımı yaptık” dedi.

Eczacıların da bazı sorunlarının olduğunu belirten Öztürk; “ eczacılarımız enflasyon karşısında ciddi şekilde ezilmektedir. Bunun için sürekli olarak ilgili kurumlarla müracaatımız ve görüşmelerimiz oluyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir gelişme yaşanacağını bekliyoruz” dedi.

Editör: Selim GÖKEL