Anne ve baba olmanın sorumluluğu çok büyüktür.
Ailede babanın vefatı ile öksüz kalan çocukların istikbal kaygısı farklı duygular yaşatırken bu aşamada annenin omuzlarındaki yükü doğal olarak ağırlaşır.
Toplumumuzda bu ve benzeri örnekleri hiç kuşkusuz farklı boyutlarda yaşarız.
 
Halam Azmiye Göher’in tek kızı Yüksel Göher (Beşer), hısım akraba içinde her hali ile örnek kişiliğe sahip bir yapısı vardır.
 
Uyumluluğu, müşfikliği, hatır ve gönül bilmesi, sevgi ve saygıda kusursuzluğu, becerikliliği, sırdaş ve iyi bir anne olması, onu yücelten davranışlarıdır.
 
Öğretmen eşi Mustafa Beşer’le aile mefhumunu adeta abideleştiren Yüksel abla, üç erkek çocuğu annesidir.
 
Büyük oğluna baba Mustafa’nın babasının ismi “Rıza”, ortancaya kendi babasının ismi “Kazım”, küçük oğluna da “Haluk” ismini ortak kararla verirler.
 
Eşi Mustafa Beşer, aniden rahatsızlanarak hayatını kaybeder.
 
Anne Yüksel abla, öksüz kalan çocuklarını yetiştirmek için hayatın uzun kulvarında ağır sorumluluk altında mücadelesini sürdürürken eğitimlerini aksatmamak için özverisini sergilemek için gecesini gündüzüne katar.
 
Büyük oğlu Rıza, öğrenim gördüğü Askeri Liseden mezun olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde
Subay olur.
 
Halen Personel Yarbay olarak Karaman Askerlik Şubesi Başkanlığı vazifesindedir.
Ortanca oğlu Kazım, Kayseri Erciyes Üniversitesi Matematik öğretmenliğini bitirdikten sonra göreve başlar.
 
Şu anda Niğde Merkez Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesinde Matematik öğretmenidir.
 
Küçük oğlu Haluk ise İstanbul’daki Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki öğrenimini
Tamamladıktan sonra Adli Yargı Hâkimliği görevine başlar. Halen Yargıtay Tetkik Hâkimi kadrosunda Ankara’da görev yapmaktadır.
 
Evlatlarının eğitimlerini tamamlayıp meslek hayatına başlamalarının ardından yuva kurmaları sürecini de geride bırakan örnek anne Yüksel abla, şimdilerde torunlarını topluma kazandırmak için belirli periyotlarla evlatları arasında mekik dokumaktadır.