Okullarda Millî İşletim Sistemi PARDUS Yaygınlaştırılacak Okullarda Millî İşletim Sistemi PARDUS Yaygınlaştırılacak

Türkiye’de sosyal medya platformu üzerinden yayılan kanlı para oyunu Niğde’de da yayılmaya başladı. Son günlerde birçok okulda çocuklar arasında oynanan kanlı para oyunu velileri telaşlandırırken, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukları etkisi altın alan oyun her geçen gün yayılıyor. 

Öğretmen ve veliler çocuklarını bu oyundan uzak tutmak için yakın takibe alırken, Uzman Psikolojik Danışman Tuğçe Çetinbaş, oyundaki tehlikelere dikkat çekti.

Aile ve öğretmenleri uyaran Çetinbaş, çocuklarla iletişim kurulup tehlikeli oyunların zararlarının anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Çetinbaş; “ özellikle son zamanlarda gündemde olan kanlı para oyunu, çocukları psikolojik ve fiziksel olarak çok zarar veren bir oyun. Bu oyunda çocuklar ellerine kanatmalarına, eklem çatlaklarına ve bu kanla birlikte enfeksiyon hastalıklarına davetiye çıkarabiliyor bu oyun. Psikolojik olarak çocuklara zararı ise akran zorbalığına davetiye çıkartıyor. Çünkü oyunun içerisinde cezalandırma ve rekabet çok hat safhada. Güçlünün güçsüzü ezdiği, oyunu kazananın popüler hale geldiği bir oyun. Bu tür oyunların yayılmasında sosyal medyanın etkisi çok büyük. Çocuklar bu oyunla birlikte güç ihtiyaçlarını ve popülerliklerini güçlendirmelerinden dolayı bu tür oyunlara ihtiyaç duyuyorlar. Çocuklarda fiziksel ve sağlık sorunlarına yol açan oyunun ebeveynler tarafından alternatifler üretilerek, kontrol altına alınması gerektiğini. Anne, babalar olarak bizlere düşen ise evlatlarımıza bu oyunun ve buna benzer kötü örneklerine ulaşmasını engellemektir." diye konuştu.

Editör: Selim GÖKEL