Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Eğitim Verildi. Üniversite Merkezi Araştırma Laboratuvarında lisansüstü öğrencilere yönelik SEM, EDS, XRD, XRF, DSC, TGA, FTIR, Raman Spektroskopisi, Gaz Kromotografisi ve Partikül Boyut Analizi konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın’ın katılımlarıyla açılışı yapılan eğitim programında, teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra katılımcılara Merkezi Araştırma Laboratuvarında, Prof. Dr. Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Araştırma Merkezi, Nanoteknoloji Uygulama Araştırma Merkezi, Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Niğde Teknopark A.Ş. tanıtıldı.

Kıvrakdal: Ülkemizin en dertli ve en eksik alanı eğitim Kıvrakdal: Ülkemizin en dertli ve en eksik alanı eğitim

“Merkezi Araştırma Laboratuvarı Üniversitenin Lokomotifi”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı bünyesindeki bilimsel araştırmalar ve geliştirilen projeler, bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Bilim yuvası Üniversitemizin lokomotifi olan laboratuvarımız, aynı zamanda yeni nesil araştırmacıların gelişimlerine de katkı sağlıyor. Bu eğitim programı da bunun en açık örneğini teşkil ediyor.” dedi.

Rektör Uslu konuşmasında ayrıca “Proje üretmekten daha kıymetli olan bir şey varsa, o da proje üretecek yeni nesiller oluşturmak. Bu eğitimlerin proje üretecek yeni nesillerin oluşmasına katkı sağlayacağından eminim. Bu vesileyle programda emeği geçenlere teşekkür eder, eğitimlerimizin tüm katılımcılar için faydalı olmasını temenni ederim.” diyerek sözlerine son verdi.

Beş gün süren eğitimlerin fen bilimleri alanlarında yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören 20 öğrenciye katılım belgesi verildi.

Editör: Selim GÖKEL