Hasan Orhan; Enflasyon Hayatımızdan Çıksın Hasan Orhan; Enflasyon Hayatımızdan Çıksın

Niğdeli elma hasat çavuşu Murat Baş çalışacak işçi bulamayınca çözümü ithal işçide buldu.

Murat-Fatma Baş çifti geçim sıkıntısı yaşamaya başlayınca elma hasatında çalışmaya başladıklarını, yıllar içinde de çavuş olduklarını belirttiler. Çalışacak işçi bulamayan Baş çifti çözümü Nijeryalı Jesika'da buldu. 
Niğde'de eğitim gören siyahi güzel Jesika ile elma hasadı yapan Niğdeli çavuş Murat Baş, “Elma toplayacak işçi bulamıyoruz. Kimse yevmiye beğenmiyor. Çalışmak da istemiyor. Biz de bir tanıdığımız vasıtası ile Jesika'ya iş teklifi yaptık. O da bizi kırmadı. Çok da çalışkan.” dedi. 

Elma hasadında hem eğlendiğini hem kazanç elde ettiğini belirten Nijeryalı öğrenci Jesika, “Türkiye'yi ve Niğde'yi çok sevdim. İnsanlar gerçekten yardımcı olmak istiyorlar. Bana böyle bir teklif gelince kabul ettim. Niğde'nin elması da çok güzel. Okuldan zaman buldukça çalışmaya geliyorum. Hem eğleniyor hem de kazanç elde ediyorum” dedi. 

Çalışacak işçi bulamadığından yakınan Murat Baş, çalışmak isteyenlerin kendisine ulaşmalarını istedi. Yevmiyenin de dolgun olduğunu belirten Baş, “İşsizlik var deniyor ama insanımız iş beğenmiyor. Aylık asgari ücretten çok kazanç sağlanırken yana yakına işçi arıyorum. Olacak iş değil. Ben emekli olduğum halde çalışıyorum. İnsanlar işsizken çalışmıyorlar.” dedi. 

Baş, son olarak herkesin yevmiyesinin zamanında ödendiğini belirtti. Dürüstlüğüyle bilinen Baş, Niğde'de ikamet ediyor. 

a

Editör: Selim GÖKEL