Kayra Fight Clup 3 Sporcu ile Mücadele ettikleri O-Sport Open Avrupa Şampiyonasından iki Avrupa Birinciliği ve Bir Avrupa İkinciliği getirdi.

 

2–5 Nisan 2012 tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde yaklaşık 10 ülkenin ve 300’e yakın sporcunun katılımı ile düzenlenen 3. Avrupa Open WTF O-Sport şampiyonasına ilimiz spor kulüplerinden Kayra Fıght Clup Spor Kulübü “ Cüneyt Koçak, Cüneyt Öz ve Yusuf Andaç “ isimli üç sporcu ile katıldı.

 

 

Zorlu geçen müsabakalar neticesinde ilimizi ve ülkemizi temsil eden sporcular 3 madalya kazandırdılar. Yapılan müsabakalar sonucuna göre “ Cüneyt Koçak Azerbaycan ve İran’lı rakiplerini yenerek 1., Cüneyt Öz Azerbaycan ve Lübnan’lı rakiplerini yenerek sıkletlerinde 1. Open O-sport Avrupa Şampiyonu olurken, Yusuf Andaç Afgan’lı rakibini yenip Türk rakibine yenilerek sıkletinde Open O-sport Avrupa ikincisi oldu. Sporcular elde ettikleri bu sonuçlar neticesinde Niğde iline ilk Open O-sport Avrupa şampiyonası derecelerini getirdiler.

 

 

 Sporcuların antrenörü Halil İbrahim Koçak bu yıl üçüncüsü düzenlenen Open O-sport Avrupa Şampiyonası ve sporcuların yaptığı dereceler hakkında şu ifadelerde bulundu. “Bu yıl üçüncüsü ülkemizde düzenlenen Avrupa şampiyonasında ülkemizi, ilimizi temsil etmekten ve şampiyonaya gitmeden evvel ilimize verdiğimiz Avrupa dereceleri sözünü tutabilmenin gururu ve sevinci içindeyiz. Ülkemiz olarak ev sahipliği yaptığımız böylesine büyük bir organizasyondan bol madalyalı dönmek mutluluk veriyor. Sporcularımız en iyi şekilde mücadele ederek kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiler. Müsabakaya giren sporcularımın hepsini buradan canı gönülden kutluyorum.” dedi.

 

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan: İlimizden ilk defa O-Sport branşında 3 sporcuyla katıldığımız Open O-Sport Avrupa şampiyonasından 2 sporcumuzun altın, 1 sporcumuzunda Gümüş madalya alarak büyük bir başarıya ulaşmaları nedeniyle başta antrenörleri Halil İbrahim Koçak ve Mustafa Ersin Şimşek olmak üzere sporcuları tebrik ederek aynı başarıyı Dünya şampiyonasında da göstermelerini temennisinde bulundu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim