Geçtiğimiz hafta Niğde’ye damgası vuran ve ciddi düşünülüp gündemde tutulması gereken bir faaliyet olarak karşımıza çıkan, “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri” konulu çalıştay, özü itibariyle üzerinde durulup, enine boyuna irdelenmesi gereken bir durum olarak çıkıyordu karşımıza.
Ülke tarihinde 15 yıldır iktidar partisi olma özelliğini başka siyasi partilere kaptırmama beceresini sergileyen AK Parti, Türkiye genelinde tüm şehirlerde bu toplantıları düzenleyerek çözüm odaklı siyasetin gereklerini yerine getirmeye çalışıyordu.
Yerelde şehirlerin özel, genelde de yurt çapında ortak politika ve yenilikçi gelişimlere yol açması muhtemel sosyal ve ekonomik beklentiler eşliğinde yapılacak yatırımlar, ekonomik hedefler ve ihtiyaçlar üzerinde fikir platformu oluşturuluyordu.
Toplanan veri ve beklentiler “Fikir Tepsisi” isimli ortak bir değerlendirme ve bilimsel içerikli çalışma eşliğinde, Ak Parti Genel Merkezince değerlendirilmek üzere tespit ediliyordu.
Her şehrin kendi özellikleri içerisinde şekillenen ihtiyaç ve beklentilerin çeşitliliğini dikkate aldığımızda; şehirle bağlantılı işadamı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Üniversitenin kalifiye akademik personelinin, aynı platformda kentin geleceğini tartışması ve fikir alış verişinde bulunması, mutlaka bir yerlere bir şekilde ekstra fayda sağlayacak ortak aklı da ortaya çıkaracaktır.
Geçmişte yapılanlar nelerdi?
Şu an yapılmakta olanlar neler?
Ve bunların ışığında; bundan sonrasında yapılması gerekenlerin neler olabileceği kadar, bu yatırımların önünde oluşabilecek olası engellerde masaya getirilerek, sorumlu ehil muhataplar nezdinde tartışılıyordu.
Her ne kadar siyaset yozlaşıyor, ondan uzak duranların ve aman bulaşmayalım diyenlerin sayısı çoğalıyor fikri kafalarda oluşuyorsa da, siyaset mekanizmasının; sosyal, ekonomik ve psikolojik eğilimlerin farklılıklardan doğan insani isteklerin çözümü noktasında bir anahtar olduğu gerçeğini, göz ardı etmememiz gerekiyor.
Havaalanı mı istiyoruz?..
Çözümü siyasette…
Enerji İhtisas Bölgesinin faaliyetini mi istiyoruz?...
Çözümü siyasette…
Hızlı tren Niğde’de mi diyoruz?..
Çözümü siyasette…
Askeri Fabrikanın kapasitesini mi arttıralım?...
Kayseri ve Nevşehir lobilerini alt edebilecek çözüm siyasette…
Devlet hastanesine ek ilaveleri mi hayata geçirelim?..
Projelerin yapılandırılması ve ortaya getirilmesinin çözümü siyasette...
İşin özü çözüm odaklı düşünüp ortak akıl ve çıkarı kollayarak hareket etme gerekliliği, bu toplantıda da ortaya çıkıyordu.
Ekonomik beklentiler ile ilgili farklı görüşleri bir başka yazıda tartışma hakkımızı şimdilik saklı tutarak.
Bu faaliyetin oluşumunda katkısı geçen herkese…
İl Başkanı Sayın Mahmut Peşin nezdinde teşekkür ediyor…
Sonuçlarının pratik yansımaları noktasında…
Kendilerinden gerekli ihtimamı…
Niğde’miz adına bekliyorum…