Niğde’de Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen 15 trafik kazasında 28 kişi yaralandı. Niğde Emniyet Müdürlüğü’nün şehir içi ve şehirlerarası yollarda aldığı trafik tedbirleri ölümcül kazaların yaşanmasını engelledi.


5 günlük bayram tatili boyunca şehir içinde 7, şehirlerarası yollarda 6 yaralamalı trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda da 28 kişi yaralandı.

Şehir içinde trafik ekipleri 791 aracın sorgusunu gerçekleştirirken 346 araca cezai işlem uygulandı. 11 araç da trafikten men edildi. Sürücülere toplamda 64 bin 808 TL’de ceza kesildi. Şehirlerarası yollarda da 877 araç kontrol edildi. Bu araçlardan 192’sine cezai işlem uygulandı. 1 aracın da trafikten men edildiği uygulamalarda sürücülere toplam 61 bin 807 TL cezai işlem uygulandı.

ARANAN 1 KİŞİ YAKALANDI

Niğde polisinin bayram tatili boyunca asayiş yönünden almış olduğu tedbirler de olumsuz olayların yaşanmasına engel oldu. Vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesini sağlamak için 230 polis memuru görev yaptı. Polis ekipleri, Emniyet Müdür Yardımcılarının yönetiminde özellikle vatandaşın yoğun olduğu alışveriş merkezlerinde, caddelerde, terminallerde ve mezarlık civarında bayram öncesi ve bayram tatili boyunca sıkı tedbirler aldı.

Alınan bu tedbirler sayesinde 5 günlük bayram tatili boyunca Niğde’de herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Bayram boyunca ekipler 207 kişini GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgulamasını yaparken aranan bir kişi yakalandı. Polis ekipleri ayrıca, kayıp ihbarı yapılan 4 kişiden 2’sini bularak ailelerine teslim etti.



Editör: TE Bilişim