YRP İl Başkanı Gümüş; Sorun çok ama mevcut iktidarda çözüm yok YRP İl Başkanı Gümüş; Sorun çok ama mevcut iktidarda çözüm yok

Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday beklentilerini sorduğumuz Niğdelilerin büyük bölümü seçim konusunda konuşmazken hayat pahalılığından bahsetti.
31 Mart yerel seçimleri öncesinde Niğde merkez, ilçeler ve beldelerde başkan adaylığı için aday adaylarının Niğde ve Ankara temasları sürerken kamuoyu oluşturmak adına sosyal medya ve diğer iletişim araçlarında etkileşimleri de sürüyor. 
Adalet ve Kalkınma Partisinin beldeler için adaylarını önümüzdeki hafta içi açıklaması beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada 15 Aralık tarihine kadar tüm adayların açıklanacağı söylemi heyecanın artmasına neden oldu. Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partilerde de aday adaylığı süreci devam ediyor. 
Siyasi hareketlilik Niğde, Ankara ve parti teşkilatlarında devam ederken yerel seçimlere aylar kala Niğdeliler açıklamalarında, “Kim aday olursa olsun bize ne. Biz seçim değil geçim derdindeyiz. Kimi belediye başkanlığı kimi meclis üyesi adaylığı peşinde her mahallede birçok muhtar adayı memleket sevdasıyla yanıp tutuşuyor. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik süreçte siyasi veya başka konuları konuşmaya dermanımız kalmadı. 
Ev kiralarının durumu ortada. Aldığımız maaşlara artık marketlerde alacağımız ürünleri gramla alıp çıkıyoruz. Kredi kartlarına borcu olmayan çok az kişi vardır. Herkes bankalara borçlu olarak yarını getirmeye çalışıyor. Bize ne seçimden, kim kazanacaksa kazansın ama artık şu ekonomik sorunlara bir çözüm bulsunlar” dediler. 
Vatandaşlar ekonominin bu seçim sürecinde seçim sonuçları konusunda etkili olacağını belirterek, “Ekonomik sorunlar ortadayken yerel seçimlere yaklaşıyoruz. Geçen seçimlere göre baktığımızda aday adayı sayısı çok az. Bu seçim sonucu sürprizlere gebe gibi görünüyor. 31 Mart akşamı hep beraber göreceğiz. Geçmişteki seçimlerdeki beklentiye kimseler girmesin bu süreçte sonucu ekonomi ve partilerin tercihi olacak adaylar belirleyecek” şeklinde konuştular. 

Editör: Selim GÖKEL