6 Şubat Depreminde evleri zarar gören Niğdeli Depremzeler Niğde'de yetkililerden çare bulamayınca TBMM'de çare arıyorlar.

“ HÜKAGED kekik yağı üretiyor” projesi hayata geçti “ HÜKAGED kekik yağı üretiyor” projesi hayata geçti

TBMM'de CHP yi ziyaret eden Depremzelerle birlikte bir basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Niğdeli olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ile basın açıklaması yaptılar.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır açıklamasında : 130 milletvekili ile  Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi deprem bölgesinde olacağız, Deprem bu illerimiz dışında başka illere de büyük hasar verdi. Bunlardan biri de Niğde idi. Niğde'de 28 tane ağır hasar alan binalar vardı. Belediye ve iktidar söz vermişti, 28 tane binayı yapacaktı. Niye bu vatandaşlarımız buraya geldi. 28 tane binayı bile yapmaktan aciz insanları sokakta bırakan  iktidar var" diyerek sözü Hemşerimiz CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem'e verdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ise açıklamasında; Evet büyük iller depremi ağır yaşadı. Niğde de de depremi şiddetli şekilde hisseden iki mahalle oldu. Çayır mahallesi ve Şahinalı Mahallesi, bu mahalleler afet kapsamına alındı. 28 bina bağımsız 300 bölüm daire ve işyeri olmak üzere ağır hasarlı ilan edildi ve orada sözler verildi. İşyerlerinin ve evlerinin yapılacağı, kira yardımı yapılacağı şeklinde ancak, buradaki vatandaşlarımız kiraya yardımı alamadılar, hala içlerinde yıkılan evlerinin kredisini ödeyen var. Hem kira ödeyip, hem ailesini geçindirip hemde işsiz olanlar var. Biz merkezi hükümetten Niğde Belediyesinin verdiği sözleri tutmasını istiyoruz" dedi. 

Niğdeli depremzede Belgin Angı ise Niğde'de kira yardımı dışında yapılması gerekenlerin yapılmadığını belirterek, "Bir yılda bir çivi bile çakılmadı. Belediye Başkanıyla görüşme talep ediyoruz bizimle görüşmüyorlar. Ben Sayın Cumhurbaşkanına rica ediyorum; Niğdeli depremzedeleri görsün, küslerle barış sağlayacağım diye açıklama yapıyor Niğdeli depremzelerle de barış sağlamaya gelsinler. Biz zor durumdayız. Bizi insan yerine koymuyorlar, her hangi bir siyasi parti gütmüyoruz. Bütün partilere duyuruda bulunuyoruz. Ak Parti milletvekiline de MHP milletvekiline de yaptığımız her toplantıda duyuruda bulunuyoruz, kesinlikle bizimle irtibata geçmediler, görüşmüyorlar insan yerine koymadılar.  ifadelerini kullandı

Depremden sonra eşyalarının taşıyanlar tarafından çalındığını anlatan Angı, emniyete verdikleri dilekçelere bir cevap alamadıklarını ve Adalet ve İçişleri bakanına bu konuda yardım çağrısı  yaptı.

Angı konuşmasının devamında: Biz kanunların verdiği haklarımızı istiyoruz. Biz depremden sonra bir tas çorba görmedik Niğde Belediyesinden, bunun yanı sıra fakir fukara fonuna gönderdiğimiz ihtiyaç sahibi arkadaşlarımız, deprem bölgesinden gelen depremzelere yardım ediyoruz denilerek geri çevrildi. Yine söylüyorum herhangi bir siyaset gütmüyoruz ama muhalefet partilerinden yardım istiyoruz. Niğdeli iki vekilimizi de bir kere depremzelerin yanında görmedik, Biz sayın Cumali İnce'yi de, Cevahir Uzkurt'u da yanımızda görmek istiyoruz. Biz zor durumdayız ama kimse bizi görmüyor, kimse ilgilenmiyor, görmezden geliyorlar. Buraya da derdimizi çare bulmak için geldik" şeklinde konuştu. 

Editör: Selim GÖKEL