Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ve Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ve Niğde servis şoförlerinin katılımıyla Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde S Plaka bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda şoförlerin çoğunluğu S plakanın çıkmasını istedi.

Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda S plaka ihalesinin yapılması için servis şoförlerinden kurulacak komisyon sonrası ihaleye çıkılacak.

Toplantının açılışında şoför esnafına S plakası hakkında bilgilendirmelerde bulunan Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan; “ Hiçbir esnafımızın mağdur olmaması için oda olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapacağız. Bizden öncede dönemde keş me keş haline gelen S plakası sorunun çözmek için bugün bir araya geldik. Bugün Zabıta müdürlüğümüz bunu görmek ve kimin isteyip kimin istemediğini görmek istedi ve bir araya geldik. Tahditli ve tahditsiz plaka, yani boş veya dolu. Bu plakanın boşu dolusu yok. Bu plakanın çıkartılması içi istenen şart Türkiye’nin her yerinde aynı. Tehditli de belediye mücavir alanının dışarısına çıkamıyorsunuz. İkametgâh şartı vardı, yani Niğde ilinde ikamet etmek gerekiyordu, biz Belediyemiz yetkileriyle yaptığımız görüşmelerde buna bir kolaylık tanınacağı bildirildi. Bir diğer sorun ise yok plaka 10 yıllıkmış 10 yıl sonra elimizden alınacak gibi sorular var. Ben buradan hepinizin önünde asla böyle bir şeyin olmayacağını söylüyorum. Bu S plaka işine başlamazsak bu işi çözemeyeceğiz. Ondan dolayı bu iş için yola çıkıyoruz ve bu işi de çözüme kavuşturacağız. 10 yıl sonra plaka kendilerinden alınacak gibi bir şey kimsenin aklına gelmesin dedi. Öte yandan plaka ücretleri taksitli olacak” dedi.

Toplantı sonunda toplantıya katılan servis şoförlerinin sorun ve taleplerinin dinleyen yetkililer servis şoförlerinden kurulacak olan yetkili 5 kişi ile S plakası çıkartılması için gerekli konular kurulacak komisyonda görüşülüp karar varılıp ihaleye çıkacak.

Ado 4101 (1)

Aksakallı, Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etti Aksakallı, Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etti

Editör: Selim GÖKEL