Her yıl Kurban Bayramı sürecinde sokak aralarında kıyma çekimi yapıldığını hatırlatan kasaplar bizlere hijyen için denetim yapan yetkililerin bu konuda da tedbir alınsın dediler.

Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar sürerken Kurban Bayramı sürecinde çalışacak olan kasaplar da ekipmanlarının bakım ve hazırlıklarını yapmaya başladılar. Daha çok kıyma çekimi ve kurban parçalama hizmeti veren kasaplar Niğde’nin her köşesinde her yıl yapılan ancak kimseler tarafından görülmeyen ve denetlemeyen kıyma çekimi konusunda yetkililere çağrı yaptılar. 


Kendilerinin dükkanlarının en küçük bir detay ile titiz bir şekilde halk sağlığı için hijyen denetimi yapıldığını, fakat mahalle arasında çöpün kenarında kıyma çekenlerin görülmediğini belirten kasaplar, “Bu yılda Kurban Bayramı için hazırlıklarımıza başladık. Bizler gıda ürünü satıyoruz. Bu nedenle de özellikle hijyen konusunda çok sıkı denetimlere tabi tutuluyoruz. Öylede olması gerekiyor. Ancak Kurban Bayramı olduğunda yani, bayramın birinci günüyle birlikte Türkiye’nin hijyen kriterleri tatile çıkıyor ve bizlere normalde yaptırılmayan işler mahalle bakkallarına, manavlarına, tuhafiyecilerine, kapıcılarına yani herkese yapılıyor. 

Geçen seneden depolara ve kömürlüklere indirilen kıyma makinelerine bir su tutulduktan sonra arife günü mahalle aralarına kurulacak, kıyma çekilir yazıları asılacak. Bu kıyma makinelerinde yüzlerce kilo et çekilecek ve bu çekim esnasında bizlere dayatılan hijyen koşulları en üstten en alta kadar herkes görmezden gelecek. Bu yıllardır bu şekilde oldu. Hijyen önemsiz ise bizleri denetlemeye gelenler neden sürekli denetliyor ve dükkanın neresinde ne yapılacağına kadar yazılı olarak uyarıyorlar. 

Niğde’de yılın ilk taze nohut satışları başladı Niğde’de yılın ilk taze nohut satışları başladı


Halkın sağlığı dedikleri gibi gerçekten önemliyse bu sokak aralarında Hindistan veya Pakistan tarzı olan seyyar kasaplara neden göz yumuluyor ve görmezden geliniyor. Bizler dükkânlarımızda yılda bir kez kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz.  Bu yılda geçmiş bayramlarda olduğu gibi değişen bir şeyin olmayacağını düşünüyoruz. Bayram günü hep beraber bu rezalete şahitlik edeceğiz” dediler.

Editör: Selim GÖKEL