Niğde OSB; Yeşil OSB Sertifikasyonu İçin Hazır Niğde OSB; Yeşil OSB Sertifikasyonu İçin Hazır

Niğde’de ikinci el oto piyasasında durgunluk sürerken, galericiler bir yıl öncesine kadar yok çektikleri müşterilerini arıyorlar.

Durgunluğun sürdüğü ikinci el otomobil piyasasında yaprak kımıldamazken, galeri esnafı vatandaşın ikinci el araçlara ilgisinin olmadığını belirterek, “Son bir yıldır etsini artıran ekonomik kriz ve faiz oranları en çok otomobil piyasasını vurdu. Geçmiş yıllarda en karlı yatırım aracı olan ve ticaretin hiç durmadığı ikinci el piyasasında müşteri bulanamıyor. Son aylarda artık nakit alışveriş yerine takaslarla ticaret yapmaya çalışıyoruz. Bu süreç nereye kadar gidecek bilmiyoruz ancak piyasa haksız yere yükseltilen araç fiyatlarının faturasını ödüyor. Mevduat faizlerinin de yüksek olması vatandaşı faiz gelirine yönlendirirken, otomobil satmakta ve müşteri bulmakta zorlanıyoruz” dediler. 

Araç almayı düşünen vatandaşlar ise yaptıkları açıklamada, “Geçen seneye kadar para ile araç vermeyenler şimdi araç almamız için ısrar ediyorlar. Geçen sene krediler de uygundu, şartlarımız da bu kadar zor değildi. Biz araç almak istiyoruz. Yani elimizdekini biraz daha modellisi ile değiştirtmek istiyoruz ama uygun şartlarda araç yok. Elimizdekini takasla almaya çalışan esnaflar öldü fiyatına alırken kendi araçlarını da internet ortamındakinden çok yukarı vermeye çalışıyorlar. 
Yani yaşanan krize ve duran işlere rağmen müşteri bulunca hemen bir sene öncesi ticaret şekillerine dönmeye çalışıyorlar” dediler. 

Editör: Selim GÖKEL